Full Moon Party

Full Moon Party

Een aantal jaren geleden bezocht een groep backpackers het toen nog vrij onbekende Koh Phangan. Toen ze zagen dat de volle maan ontzettend goed te zien was vanaf de stranden op het eiland besloten ze een feest te organiseren om dit te vieren. De eerste Full Moon Party was een feit. Bij de volgende volle maan werd het feest weer georganiseerd en kwamen al meer mensen langs. Elke maand groeide het aantal bezoekers en inmiddels wordt elke volle maan door duizenden mensen gevierd.

Full Moon Party

Zodra het begint te schemeren en de volle maan zichtbaar wordt zijn ook de eerste feestgangers zichtbaar. Aan het begin van de avond wordt er vooral nog wat gegeten en gedronken. Als het eenmaal donker is, dan gaat de muziek wat harder en wordt het eten vervangen door dansen. Qua muziek heb je keuze genoeg; zo kun je losgaan op techno, maar er is bijvoorbeeld ook reggae. Als bijkomend entertainment is er een burning rope. Touwtjespringen met een extra dimensie; het touw staat in brand. Je kunt een poging wagen (absoluut niet aan te raden) of gewoon kijken naar de tientallen mensen die een brandwond oplopen.

Burning Rope

Buckets, sfeer en neon

De prachtige, volle maan geeft het feest echt wat bijzonders. Als je even rust wilt van het dansen kun je gewoon met je voeten in de warme zee zitten en onder de volle maan even bijkomen. Iedereen is geschminkt met neonverf, dat voegt ook wat toe aan de algehele sfeer. Tijdens een Full Moon Party drinkt bijna iedereen uit buckets. Dit zijn kleine emmers met een – vaak ontzettend zoete – mix van frisdrank en alcohol. Kraampjes hebben een groot aantal buckets te koop; voor ieder wat wils. Ook drugs is vrij gemakkelijk te krijgen op Koh Phangan. In verband met de strenge straffen die er in Thailand staan op drugsgebruik en -bezit, doe je er verstandig aan hier niet aan te beginnen.

Full Moon Party

Overige feesten

Als het geen volle maan is tijdens je bezoek aan Koh Phangan hoef je niet bang te zijn dat er niets te beleven is op het eiland. Ook de halve maan wordt uitvoerig gevierd, net zoals eigenlijk elke dag van de week.

Overnachten op Koh Phangan

Rondom de Full Moon feesten zijn de meeste accommodaties al snel uitverkocht. Ruim van te voren is zeker aan te raden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Full Moon Party 2020

Op deze data vinden de Full Moon feesten in 2020 plaats:

9 januari
9 februari
8 maart
7 april
7 mei
5 juni
6 juli
3 augustus
1 september
1 oktober
29 november
25 december
28 december
31 december