Van Krabi naar Khao Sok

Van Krabi naar Khao Sok

De kustplaats Krabi en het natuurgebied Khao Sok National Park bieden alles waar Thailand bekend om is geworden; fijne stranden, duikplekken, wildlife en indrukwekkende landschappen. Gelukkig liggen deze plaatsen maar 150 kilometer bij elkaar vandaan, en kun je de afstand eenvoudig per bus of taxi overbruggen.

Zo reis je van Krabi naar Khao Sok:

1) Bus

Dagelijks rijdt er vanuit Krabi Sea Pearl Travel in het centrum van Krabi een bus van Phantip 1970, die om 11:30 uur vertrekt. De bus brengt je in vier uur naar Khao Sok van station, dicht bij de ingang van het nationaal park. Je betaalt ongeveer €10 voor een enkele reis.

Kaartje kopen: Van tevoren kun je je zitplaats veiligstellen als je boekt via 12Go.Asia.


2) Taxi

Met name wanneer je met een grotere groep reist, is de taxi een uitstekend alternatief voor de route Krabi – Khao Sok. Een rit met een minibus voor negen passagiers kost €90, waardoor je per persoon evenveel betaalt als voor een busticket. En ook al is het dorp Khao Sok niet groot, het is toch prettig om voor de deur van je accommodatie afgezet te worden. De minimale prijs voor een personenauto voor vier passagiers is helaas €75 , waardoor de taxi alleen een goede optie is wanneer je met ten minste acht personen op reis gaat. Phuket Transfer Travel Andaman is een betrouwbare aanbieder van taxi services in Krabi en omgeving.

Kaartje kopen: Je kunt een auto reserveren op 12Go.Asia of op straat een chauffeur aanhouden. Houd er wel rekening mee dat je dan moet onderhandelen over de prijs.


Meer over deze bestemmingen: