Van Krabi naar Koh Lanta

Van Krabi naar Koh Lanta

Als je meerdere bestemmingen in het zuiden van Thailand bezoekt is de kans groot dat je Krabi aandoet tijdens je reis. Het is een belangrijke transport hub, mede dankzij het relatief grote vliegveld. Bovendien vind je hier in de buurt ook een aantal van de mooiste stranden van Thailand. Het eiland Koh Lanta wordt veel minder bezocht door toeristen en heeft dankzij deze rust een leuke sfeer. Je reist gemakkelijk van Krabi naar Koh Lanta, via onderstaande vervoermiddelen.

Zo reis je van Krabi naar Koh Lanta

1) Minibus

Na jarenlange constructie is er in 2016 een brug geopend die Koh Lanta verbindt met het vasteland van Thailand. Hierdoor is het eiland nu ook over land te bereiken. De echte buslijnen ontbreken nog, maar er zijn gelukkig wel veel gedeelde minibussen die deze route van Krabi naar Koh Lanta afleggen. Van 07:00 tot 16:00 vertrekt er elke twee uur een minibus. Je wordt bij je accommodatie in Krabi opgehaald en naar je accommodatie in Koh Lanta gebracht, ideaal dus. Deze rit duurt ongeveer drie uur. Omdat je de minibus met andere reizigers deelt is dit nog goedkoop ook; €10 per persoon.

Kaartje kopen: Regel dit in een lokaal reisbureau of accommodatie in Krabi, of reserveer online alvast een plek via 12Go.Asia.


2) Boot

De route over land is heel handig, maar je maakt er wel een kleine omweg voor. Over water heb je hier geen last van. De tocht met de boot is daarom een stuk sneller; je doet er ongeveer een uur over. De boot vertrekt van de Klong Jilad Pier in Krabi en brengt je naar de Koh Lanta Saladan Pier op Koh Lanta. Daar zul je wel nog vervoer moeten regelen naar je accommodatie. De boot is wel aanzienlijk duurder, met kosten van ongeveer €25 per persoon.

Kaartje kopen: Bij de pier van Krabi of online via 12Go.Asia.


3) Taxi

Als je later op de dag aankomt als er geen minibussen meer vertrekken of als je liever geen minibus deelt zul je privé vervoer moeten boeken. Uiteraard betaal je hier wel veel meer voor. Reken op een prijs van ongeveer €75. Als je met meerdere mensen reist kun je deze kosten natuurlijk wel delen. Je bent wat sneller op je bestemming omdat je geen rekening hoeft te houden met andere passagiers.

Kaartje kopen: Online via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: