Eilandhoppen in de Filipijnen

Eilandhoppen in de Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit welgeteld 7.107 eilanden. Als je tijdens je bezoek aan het eiland slechts een of twee eilanden aandoet zie je lang niet al het moois wat de archipel te bieden heeft. Zeker ook omdat in onze ogen juist de vele kleine eilandjes het allerleukste van de Filipijnen zijn. Op de grotere eilanden heb je ook witte stranden en helder water maar het voelt toch allemaal net wat leuker aan als het eilandje nauwelijks op de kaart te vinden is. Eilandhoppen in de Filipijnen doe je voornamelijk in de Visayas. Dit is een verzamelnaam voor een grote eilandengroep gelegen in het midden van de archipel. Populaire eilanden die bij de Visayas horen zijn Cebu, Bohol, Boracay en Palawan. Deze laatst genoemde is onze favoriet.


Palawan


Van eiland naar eiland in Palawan

Als je van tropische, kleine eilanden houdt is Palawan waarschijnlijk de leukste regio in heel Azië. Dit westelijke gelegen eiland is qua oppervlakte het grootste van de Filipijnen. Het zijn echter vooral de kleine eilanden die het zo leuk maken. El Nido is hiervoor de beste uitvalsbasis. Vanuit dit dorpje kan je een bangka pakken. Deze boottaxi is niet alleen de snelste manier om je te verplaatsen tussen de eilanden, maar ze zijn zo mooi dat ze ook veel toevoegen aan de beleving. Vanuit El Nido kan je de Bacuit Archipel bezoeken, in onze ogen de beste plek om te gaan eilandhoppen in de Filipijnen.

Wat moet ik regelen?

Je moet uiteraard in de Filipijnen zien te komen voordat je de eilandje op kunt, dus een vliegticket is wel handig. Puerto Princesa heeft het grootste vliegveld van Palawan. Naast veel binnenlandse vluchten komen hier ook een aantal rechtstreekse internationale vluchten op binnen. Op Coron in het noorden beginnen is ook een optie. Hier kun je ook naartoe vliegen, of je kunt het eiland bereiken met de boot vanaf Manilla.


Boracay


Video

Geen betere manier om te kijken of je het bevalt dan een inspirerende video. Dit filmpje maakten wij in El Nido: