Vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten

Vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten

Verreweg de meeste reizigers die de Verenigde Arabische Emiraten bezoeken komen het land per vliegtuig binnen. Er zijn wat mogelijkheden om over land naar de emiraten te reizen, maar dit past in weinig reisplannen van de gemiddelde backpacker. Gelukkig beschikken de Verenigde Arabische Emiraten over een aantal enorme vliegvelden, met uitstekende verbindingen met Europa en andere landen in Azië. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden en geven we je tips over het boeken van vliegtickets.

Waar naartoe vliegen?

Je hebt de keuze uit een aantal grote internationale vliegvelden. Sterker nog, het vliegveld van Dubai is het drukste vliegveld ter wereld. Ook het vliegveld van Abu Dhabi heeft uitstekende verbindingen. Beide vliegvelden worden door backpackers vaak gebruikt als tussenstop tussen Europa en Azië. Met Emirates bijvoorbeeld vlieg je dan relatief goedkoop tussen Amsterdam en steden als Bangkok en Kuala Lumpur, waarbij je een korte tussenstop maakt op Dubai.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van de Verenigde Arabische Emiraten, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Dubai International Airport Dubai KLM, Emirates, Transavia, Flydubai & Thai Airways
Abu Dhabi Airport Abu Dhabi KLM, Etihad Airways, Turkish Airlines & SriLankan Airlines
Sharjah International Airport Sharjah Air Arabia, Air India & Turkish Airlines

Binnenlandse vluchten

Er zijn weinig backpackers die een binnenlandse vlucht nemen in de Verenigde Arabische Emiraten, maar als het handig is voor je reisschema zijn hier wel voldoende mogelijkheden voor. Naast de eerder genoemde vliegvelden van Dubai, Abu Dhabi en Sharjah – die allemaal binnenlandse vluchten verwerken – kun je ook binnenlandse vluchten nemen naar de vliegvelden van Dalma, Ras Al Khaimah en Sir Bani Yas.

Goedkope vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten

Om geld te besparen op je vliegticket naar de Verenigde Arabische Emiraten raden we aan om goed de mogelijkheden te vergelijken. Je kunt zowel de verschillende aankomst vliegvelden als de vliegvelden vanaf waar je vertrekt vergelijken. Dit kan ontzettend veel schelen. Ook de data waarop je vliegt kunnen een groot verschil maken. Enkele dagen eerder of later vliegen kan je veel besparen. Over het algemeen is vliegen doordeweeks goedkoper dan in het weekend, dus houdt hier rekening mee.

Vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten boeken

Voor het boeken van een vliegticket Verenigde Arabische Emiraten raden we aan om Cheaptickets.nl te gebruiken. Zij beschikken over een goede service, een duidelijke website en uitstekende prijzen.