Van Jakarta naar Bandung

Van Jakarta naar Bandung

Op een paar uur reizen van de Indonesische hoofdstad Jakarta ligt Bandung, dat dankzij koelere lucht en schitterende natuur een geliefde bestemming is onder veel reizigers. Voor de rit van 150 kilometer kun je reizen per trein, bus en zelfs het vliegtuig. Op volgorde van budgetvriendelijkheid en gemak zijn dit de beste opties.

Zo reis je van Jakarta naar Bandung:

1) Trein

Vanaf het station Gambir in Jakarta vertrekken dagelijks diverse treinen naar Bandung. De ‘ekonomi’ klasse is het goedkoopst. Je betaalt voor de rit van drie uur en tien minuten €6,90. Een kaartje voor de luxe ‘eksekutif’ klasse kost €9,40, maar voor een korte afstand als deze biedt de ekonomi klasse voldoende comfort. Het grote voordeel van treinen in Java is dat deze vrijwel altijd op tijd rijden.

Kaartje kopen: Reserveer je zitplaats minimaal een dag van tevoren op het station of in de Alfamart en Indomaret supermarkten.


2) Bus

Wanneer je de bus neemt van Jakarta naar Bandung, betaal je slechts €7 voor een kaartje. Officieel duurt de rit tweeënhalf uur, maar veel verkeer en onderhoud aan de wegen gooien in deze regio vaak roet in het eten. Vanaf het busstation Jakarta Utara gaan dagelijks acht bussen van Priangan Intercity naar de wijk Pasteur in het centrum van Bandung.

Kaartje kopen: Via de website 12Go.Asia of in het busstation kun je eenvoudig je plaatsje bemachtigen.


3) Vliegtuig

Je kunt voor deze route zelfs het vliegtuig nemen, al is dit niet praktisch. Vluchten naar Bandung vertrekken vanaf Halim Perdanakusuma Airport in het zuidoosten van Jakarta. De dagelijkse vlucht wordt uitgevoerd door Wings Abadi Airlines en duurt vijfendertig minuten. Je betaalt zonder ruimbagage €26 voor een enkeltje. Door de reistijd naar het vliegveld, het inchecken en de reis van het vliegveld van Bandung naar het centrum ben je bijna even lang onderweg als met de trein en de bus. Wij raden daarom aan om per trein of bus naar Bandung te gaan, al is het maar vanwege de prijs.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Indonesië pagina.


Meer over deze bestemmingen: