Van Uluwatu naar Canggu

Van Uluwatu naar Canggu

In het zuiden van Bali vind je interessante plaatsen op het gebied van cultuur en natuur. Bijvoorbeeld in Uluwatu met zijn bijzondere hindoetempel, en in Canggu waar je op het strand kunt chillen en yogalessen kunt volgen. Wil je deze twee bestemmingen combineren, dan kun je een taxi nemen of deels met de taxi en de bus reizen.

Zo reis je van Uluwatu naar Canggu:

1) Taxi

De afstand tussen Uluwatu en Canggu bedraagt slechts 35 kilometer en met de Indonesische prijzen voor taxi’s is dit een zeer betaalbaar vervoermiddel op deze route. Zeker als je je taxi boekt met de Grab applicatie, krijg je een goede prijs en betaal je bovendien niet extra als het druk is op de weg. Het tarief voor de rit naar bijvoorbeeld het strand van Canggu bedraagt ongeveer €13. Bij normaal verkeer ben je drie kwartier onderweg.

Kaartje kopen: De beste manier om een taxi te boeken is met behulp van de Grab applicatie op je telefoon.


2) Shuttlebus en taxi

Kura Kura Bus heeft een uitgebreid netwerk van bussen in het zuiden van Bali. Voor deze trip kun je het beste een dagkaart kopen voor €7. Vanuit Uluwatu kun je opstappen bij Uluwatu Temple voor het eerste deel van de trip naar DFS Bus Bay, een rit die veertig minuten duurt. Bij DFS Bus Bay maak je een transfer naar de bus naar het winkelcentrum Seminyak Village. Dit deel van de reis duurt bijna een uur. Vanaf hier neem je een taxi naar Canggu. De trip is erg kort en de kosten bedragen ongeveer €3. Als je alleen reist is deze manier van transport iets goedkoper, maar je bent wel een stuk langer onderweg.

Kaartje kopen: Tickets voor de Kura Kura Bus zijn verkrijgbaar op hun website. Een taxi regel je eenvoudig met de Grab-app.


Meer over deze bestemmingen: