Van Uluwatu naar Nusa Lembongan

Van Uluwatu naar Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is een eiland ten oosten van Bali, waar je kunt snorkelen, duiken en kunt ontspannen op de mooie stranden. Het eiland is eenvoudig bereikbaar vanaf Bali. Als je van plan bent vanaf Uluwatu, in het zuiden van Bali, naar Nusa Lembongan te gaan, dan kun je hier terecht voor reistips.

Zo reis je van Uluwatu naar Nusa Lembongan:

1) Taxi en boot

De ferry naar Nusa Lembongan vertrekt vanaf Sanur, een plaats die niet zo ver bij Uluwatu vandaan ligt. Zeker als je samen reist, is een taxi het gemakkelijkste vervoermiddel naar Sanur. De rit duurt normaal gesproken ongeveer dertig minuten en kost omgerekend €15. Omdat het verkeer op Bali regelmatig vast staat raden we aan wat eerder te vertrekken. Bij de pier van Sanur gaat ieder uur een veerboot naar Nusa Lembongan. Ook deze overtocht duurt dertig minuten en een enkele reis kost €15.

Kaartje kopen: Via de taxi-app Grab of je hostel kun je een chauffeur regelen. Boottickets zijn in de haven verkrijgbaar of online via 12Go.Asia.


2) Bus en boot

Je kunt ook kiezen voor een shuttlebus, maar deze rijden normaal gesproken slechts tot Kuta en een kaartje kost al €15. In Kuta stap je vervolgens over op een lokale bus naar Sanur. Samen betaal je hier dus meer voor dan voor een taxirit en het kost bovendien meer tijd. In Sanur stap je vervolgens op dezelfde veerboot die je naar Nusa Lembongan brengt.

Kaartje kopen: Via een reiskantoor of je accommodatie kun je buskaartjes bestellen.


3) Boot vanaf de Serangan Pier

Een andere goede optie is de boot vanaf de Serangan Pier. Deze pier ligt namelijk dichterbij Uluwatu dan Sanur. Wel vertrekken er minder boten en betaal je zo’n €5 meer voor een kaartje. Deze pier bereik je ook het beste met de taxi vanuit Uluwatu.

Kaartje kopen: Een taxi regel je ter plekke of via de app Grab. Kaartjes voor de boot kun je ook in de haven kopen of online via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: