De mooiste watervallen op Bali

De mooiste watervallen op Bali

Watervallen vind je in overvloed in Indonesië. Zo ook op Bali. Aangezien de meeste reizigers naar Bali gaan voor de vele stranden en de rijstvelden, kan een bezoekje aan een waterval een leuke afwisseling zijn! De mooiste watervallen van Bali vind je in het groene hart van het eiland en kun je gemakkelijk bereiken met je scooter of een auto met driver. In dit artikel delen we onze vier favoriete watervallen op Bali.

1. Sekumpul waterval

Een waterval die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf op Bali is de Sekumpul waterval! Tot nu toe is deze waterval nog niet erg bekend onder toeristen. Wij verwachten dat dit helaas snel zal veranderen, aangezien de waterval nu al stijgt in populariteit en steeds meer mensen hun weg naar dit mooie plekje vinden. Je vindt de Sekumpul waterval in het noorden van Bali, ongeveer een uurtje vanaf Lovina. Eenmaal aangekomen bij de start van de route die je naar de waterval leidt zullen lokale gidsen je vertellen dat je een gids nodig hebt die je naar de waterval brengt. De route naar de waterval is echter super makkelijk. Het eerste stuk is een pad/trap stijl naar beneden. Tijdens deze wandeling kom je al super mooie uitzichtpunten tegen vanwaar je de waterval al kunt zien. Aan het einde van de trap loop je over een brug. Hier komt je op een kruispunt waar je aan de rechterkant een andere waterval kunt bezoeken. Voor de Sekumpul waterval sla je links af. Vanaf hier hoef je nog maar een kort stukje te lopen. Dit laatste stukje loop je wel over gladde stenen, dus houdt hier rekening mee als je van tevoren schoenen kiest. Na de afdaling van in totaal +- dertig minuten sta je recht onder de Sekumpul waterval! Vanaf hier besef je pas hoe hoog de waterval is. Na de wandeling kun je heerlijk afkoelen in het water van deze waterval, die geschikt is om in te zwemmen! Als je geluk hebt met het weer zwem je ook nog eens tussen tientallen regenbogen!


2. Aling Aling watervallen

De Aling Aling waterval is geschikt voor de echte avonturiers onder ons! Deze waterval, die net iets ten westen van de Sekumpul waterval ligt, is niet alleen mooi maar is ook nog eens een super gave attractie. De mensen zonder hoogtevrees kunnen hier van verschillende watervallen af springen. De hoogste sprong die je hier kunt maken is maar liefst zestien meter hoog! Ook zijn er natuurlijke glijbanen waar je vanaf kunt glijden. Ook bij deze watervallen geldt dat de wandeling ernaartoe een workout op zich is, vanwege de grote traptreden en af en toe gladde paadjes. Aling Aling is Indonesisch voor tweeling. Voordat het water naar beneden valt is er nog één stroom water, maar omdat het water zich voordat het naar beneden valt splitst, ontstaan er twee watervallen. We raden aan om deze watervallen met een gids te bezoeken, omdat de lokale gidsen vaker van de watervallen zijn gesprongen en dus precies weten waar het wel en niet veilig is.


3. Gitgit waterval

Gitgit is waarschijnlijk de meest bekende en meest toeristische waterval van Bali. Helaas zul je deze waterval dus niet voor jezelf hebben. Wij vonden dat deze waterval toch in het rijtje van de mooiste watervallen van Bali moest staan, omdat deze waterval natuurlijk niet voor niets zoveel mensen trekt. Wil je toch proberen om de waterval met zo min mogelijk andere mensen te delen? Kom dan ’s ochtends vroeg! De waterval is 35 meter hoog en daarmee de hoogste waterval van Bali. Ook deze waterval vind je in het noorden van Bali. Om de waterval te bereiken moet er ook weer een stukje gelopen worden, maar gelukkig kun je hierna ook weer afkoelen in het poeltje voor de waterval. Aan het begin van de route zullen lokale gidsen aanbieden om je te begeleiden. Bij de Gitgit waterval is een gids niet bepaald nodig. En daarnaast zul je onderweg toch genoeg andere reizigers tegekomen die dezelfde route lopen.


4. Tukad Cepung waterval

De Tukad Cepung waterval vind je in het midden-oosten van Bali. In tegenstelling tot de Gitgit waterval is de Tukad Cepung waterval nog niet erg bekend onder reizigers. Ook is deze waterval geschikt voor fotografen. De waterval is namelijk anders dan andere watervallen. Wanneer je naar de waterval toeloopt, zie je de waterval door twee enorme rotsen heen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je in een grot bent. Dit beeld in combinatie met mooi licht (en als je geluk hebt weer regenbogen) levert een perfect plaatje op! De meeste watervallen zijn het mooiste in het regenseizoen, omdat er dan uiteraard meer water stroomt. Belangrijk om te weten is dat deze waterval in het regenseizoen erg diep en dus gevaarlijk kan worden. Daarom raden we aan om de Tukad Cepung waterval in een ander seizoen dan het regenseizoen te bezoeken.


Reisgids Indonesië