Van Bogor naar Jakarta

Van Bogor naar Jakarta

Even buiten de metropool Jakarta ligt de stad Bogor, waar je ontspannen kunt genieten van traditionele markten en botanische tuinen. Vanuit Bogor reis je eenvoudig en snel naar Jakarta, dat slechts 60 kilometer noordelijker ligt. Je kunt voor deze korte trip gebruik maken van de trein, taxi of bus. Hier lees je onze reistips voor deze route.

Zo reis je van Bogor naar Jakarta:

1) Trein

Dit is een comfortabele, maar bovenal een goedkope manier van reizen. Meerdere keren per uur vertrekt vanuit het centraal station van Bogor een Commuter trein naar Jakarta. Als je naar het centrum van Jakarta wil, kun je het beste uitstappen bij station Gondangdia. Een enkele reis duurt ongeveer anderhalf uur en een kaartje kost maar €0,40. Hiermee is de trein veruit het goedkoopste vervoermiddel op deze route.

Kaartje kopen: Treintickets zijn bij het station van Bogor verkrijgbaar.


2) Bus

De bus is een goed alternatief voor de trein, al is de plaats van aankomst minder gunstig. Bussen vanuit Bogor rijden namelijk naar de terminals Lebak Bulus of Kampung Rambutan, beiden niet in centraal Jakarta. De kaartjes zijn wel goedkoop; je betaalt minder dan €2 voor de enkele reis die, afhankelijk van het verkeer, één tot twee uur in beslag neemt.

Kaartje kopen: Regel je buskaartje bij een toeristenbureau of via je accommodatie.


3) Taxi

Wanneer je reist met meerdere personen en veel bagage, is een taxi een goede keuze. Door de relatief korte afstand betaal je maximaal €15 voor een taxirit, waarbij vier passagiers mee kunnen rijden. Bij rustig verkeer duurt de reis minder dan een uur en je zit bovendien comfortabel.

Kaartje kopen: Maak gebruik van een taxi-app zoals Grab of vind een taxi op straat.


Meer over deze bestemmingen: