Van Bogor naar Yogyakarta

Van Bogor naar Yogyakarta

De tempelstad Yogyakarta is onder backpackers een van de meest populaire bestemmingen in Java. Yogyakarta ligt in het midden van het eiland, op 600 kilometer ten oosten van de stad Bogor. Je leest hier onze reistips voor deze route, die je af kunt leggen per bus, trein en vliegtuig.

Zo reis je van Bogor naar Yogyakarta:

1) Trein

Niet alleen is de trein een comfortabel vervoermiddel, het is bovendien voordelig. Voor de route Bogor – Yogyakarta heb je een overstap in Jakarta nodig. Je kunt de Commuter trein nemen, die vanaf het station van Bogor iedere twintig minuten naar het centrum van Jakarta rijdt. Een kaartje kost slechts €0,40 en de treinreis duurt anderhalf uur. Vanaf de treinstations Pasar Senen en Gambir in Jakarta vertrekken dagelijks vele treinen naar Yogyakarta. Afhankelijk van de klasse en type trein betaal je €6 tot €20 voor een enkele reis, die ruim acht uur duurt.

Kaartje kopen: Tickets voor de lokale trein kun je ter plaatse kopen. Voor de trein van Jakarta naar Yogyakarta kun je een reservering maken in een Alfamart of Indomaret supermarkt.


2) Bus

Dagelijks vertrekken diverse rechtstreekse bussen vanuit Bogor naar Yogyakarta. Hoewel de buskaartjes met €15 relatief goedkoop zijn, duurt de rit naar Yogyakarta helaas twaalf tot dertien uur. Vervoerder Pahala Kencana vertrekt bovendien halverwege de middag, waardoor je midden in de nacht in Yogyakarta aankomt. Daarom geven wij de voorkeur aan de trein.

Kaartje kopen: Online op 12Go.Asia, via je accommodatie of bij een toeristenbureau.


3) Vliegtuig

Als je weinig tijd hebt of geen zin hebt in traag vervoer, kun je ten slotte het vliegtuig overwegen. In Bogor kun je op een Damri bus stappen naar Halim Perdana Kusuma Airport, waar je een uur later aankomt. Citilink Indonesia en Batik Air hebben samen tien dagelijkse vluchten naar Yogyakarta. Gemiddeld duurt de vlucht een uur. Vanaf het vliegveld van Yogyakarta kun je voor minder dan €1 een lokale bus naar het centrum nemen. De prijs voor een vliegticket begint bij €50 zonder ruimbagage, waardoor de trein en bus vele malen voordeliger zijn.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Indonesië pagina.


Meer over deze bestemmingen: