Van Manilla naar Boracay

Van Manilla naar Boracay

De Filipijnse hoofdstad Manilla is een logisch startpunt van je reis, aangezien hier het grootste vliegveld van het land ligt en je daardoor het gemakkelijkst naar Manilla vliegt als je naar de Filipijnen gaat. Een hoogtepunt van je reis is het echter niet. We raden aan om snel door te reizen naar leukere bestemmingen in de Filipijnen. Een van je opties is Boracay. Dit eiland staat bekend om haar witte stranden en goede uitgaansmogelijkheden. Op deze pagina lees je hoe je van Manilla naar Boracay reist.

Zo reis je van Manilla naar Boracay:

1) Vliegen naar Caticlan

Boracay zelf beschikt niet over een vliegveld, maar het vliegveld van Caticlan ligt vlakbij. Vanaf het vliegveld reis je in tien minuten naar de haven, waar je in een kwartier met de boot naar Boracay reist. Er gaan meer dan tien dagelijkse vluchten van Manilla naar Caticlan. Je kunt vliegen met AirAsia, Cebu Pacific, Philippine Airlines en CebGo. De vlucht duurt ongeveer een uur.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in de Filipijnen.


2) Vliegen naar Kalibo

Caticlan is absoluut de makkelijkste optie, maar vliegen naar Kalibo is over het algemeen wat goedkoper. Je bent vanaf hier echter nog wel een stuk langer onderweg naar Boracay. Je reist eerst een stuk met de bus voordat je in de haven van Caticlan aankomt. In totaal ben je vanaf het vliegveld ongeveer twee uur onderweg. De vlucht zelf duurt een uur. AirAsia heeft meerdere vluchten per dag en ook Cebu Pacific en Philippine Airlines zijn actief op deze route.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in de Filipijnen.


3) Boot

Je kunt ook met de boot naar Boracay. Het is echter een lange en omslachtige tocht, wij raden aan om het vliegtuig te nemen. Vanuit Manilla dien je eerst met de bus naar Batangas te gaan, welke er twee tot drie uur over doet. Hier stap je op een van de dagelijkse boten naar de haven van Caticlan. Deze boten doen er ongeveer negen uur over. Je kunt ‘s ochtends vroeg de boot nemen of in de avond. De boten beschikken over bedden. Vanaf Caticlan leg je wederom per boot het laatste stuk af naar Boracay.

Kaartje kopen: Op 12Go.Asia kun je de kaartjes voor de boot kopen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal