Backpack Reisverzekering

Backpack Reisverzekering

Een backpack reisverzekering afsluiten voor je reis door Azië is iets wat je zeker moet doen. De meeste backpackers houden wel van een feestje en dan zit een ongeluk natuurlijk altijd in een klein hoekje. Als je dan moet worden opgenomen in het ziekenhuis kunnen de kosten behoorlijk oplopen als je geen reisverzekering hebt. Je kunt kiezen uit een paar verschillende opties in het afsluiten van een verzekering. Hieronder staan de beste opties voor jou reis beschreven.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je specifiek af voor de periode waar op je reis gaat. Als je voor enkele weken op reis gaat en de rest van het jaar niet of nauwelijks weg bent is dit voor jou de beste keuze. Deze reisverzekering sluit je specifiek voor deze reis af. Univé is wat ons betreft de beste keuze als het gaat om het aansluiten van een kortlopende reisverzekering voor backpackers.

Doorlopende reisverzekering

Als je langer weggaat kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Deze is in principe onafhankelijk van je vakantie en kost jaarlijks een bepaald bedrag. Deze optie is voor de meeste reizigers voldoende, maar voor backpackers zit er wel een groot nadeel aan. Met een doorlopende reisverzekering mag je namelijk maar een beperkt aantal dagen achter elkaar reizen. Als je een lange reis wilt maken heb je hier niet voldoende aan. Bij veel verzekeraars is het maximum aangesloten dagen ongeveer 90 Kijk op FBTO voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Wereldreis reisverzekering

Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen mag je niet langer dan 90 aaneengesloten dagen reizen. Als je een langere reis gaat maken is een doorlopende reisverzekering dus niet meer voldoende. Een wereldreis/lang op reis verzekering is dan de beste optie. Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten:

– Hoe lang is de verzekering geldig? Sommige verzekeringen moet je minimaal twaalf maanden afnemen en vaak zit er ook een maximale termijn aan.
– Ben je wereldwijd verzekerd of alleen voor Europa?
– Wat is je eigen risico? Als spullen kapot/verloren gaan is er vaak een eigen risico maar dat is niet altijd het geval. Misschien heeft een andere verzekering wel geen eigen risico en betaal je hetzelfde.

Als je een wereldreis reisverzekering wilt afsluiten zijn er enkele opties. Kijkend naar de reis van een gemiddelde backpacker, de kosten en voorwaarden is de Allianz Globetrotter Reisverzekering wat ons betreft de beste optie.

Wereldreis reisverkzering

World Nomads

Een andere interessante optie is de reisverzekering van de internationale partij World Nomads. Zij bieden een reisverzekering aan speciaal gericht op backpackers. Tevens worden er vele avontuurlijke activiteiten vergoed, die bij andere verzekeraars niet altijd vergoed worden. Bekijk de mogelijkheden en vergelijk de prijzen.

Waar moet je op letten?

Onderstaande factoren zijn belangrijk voor het afsluiten van elke verzekering.

  • Hoe lang is de verzekering geldig? Sommige verzekeringen moet je minimaal twaalf maanden afnemen en vaak zit er ook een maximale termijn aan.
  • Ben je wereldwijd verzekerd of alleen voor Europa?
  • Dekt je verzekering wintersport, duiken of andere activiteiten die iets meer risico met zich meebrengen?
  • Past de verzekering bij jou als persoon? Indien je met dure fotoapparatuur reist is wellicht een andere verzekering handig dan voor iemand die met handbagage reist met wat kleding en een tandenborstel.
  • Controleer wat de verzekering vergoedt. In sommige landen zijn de zorgkosten een stuk hoger. Dekt je verzekering dit verschil of dekt het alleen een bepaald percentage of bedrag?
  • Wat is je eigen risico? Als spullen kapot/verloren gaan is er vaak een eigen risico maar dat is niet altijd het geval. Misschien heeft een andere verzekering wel geen eigen risico en betaal je hetzelfde.
  • Natuurlijk de prijs van de verzekering. Het is meestal niet goedkoop. Kijk wat voor jou belangrijk is en vergelijk verschillende aanbieders.
  • Minder leuk om over na te denken, maar wat als er iemand in je familie sterft of als er iets met jezelf gebeurd of je komt te overlijden tijdens je reis. Ook hier zijn verschillende voorwaarden voor. Mocht je dit belangrijk vinden dan is het wellicht iets om over na te denken. Er bestaan bijvoorbeeld verzekeringen die een retourvlucht vergoeden bij overlijden van familie.

Overige verzekeringen

In Nederland heb je onder andere ook een rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wist je dat deze wel vaak geldig zijn in het buitenland, mits je niet in het buitenland aan het werk bent? Controleer je eigen verzekering altijd goed van tevoren of dit ook daadwerkelijk zo is. Kijk Daarnaast of je niet dubbel betaald. In wereldreisverzekeringen zit een rechtsbijstand en aansprakelijkheidsverzekering er soms bij. Het is zonde als je daarnaast nog een extra rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekering hebt en hiervoor moet betalen. Dit geldt ook voor je annuleringsverzekering. Als laatste is het nog van belang om naast al deze verzekeringen, te kijken of je ingeschreven kunt blijven staan in Nederland. De regels zijn anders als je wel of niet staat ingeschreven in Nederland.