Backpack Reisverzekering

Backpack Reisverzekering

Een backpack reisverzekering afsluiten voor je reis door Azië is iets wat je zeker moet doen. De meeste backpackers houden wel van een feestje en dan zit een ongeluk natuurlijk altijd in een klein hoekje. Als je dan moet worden opgenomen in het ziekenhuis kunnen de kosten behoorlijk oplopen als je geen reisverzekering hebt. Je kunt kiezen uit een paar verschillende opties in het afsluiten van een verzekering. Hier onder staan de beste opties voor jou reis beschreven.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je specifiek af voor de periode waar op je reis gaat. Als je voor enkele weken op reis gaat en de rest van het jaar niet of nauwelijks weg bent is dit voor jou de beste keuze. Deze reisverzekering sluit je specifiek voor deze reis af. Europeesche Verzekeringen is wat ons betreft de beste keuze als het gaat om het aansluiten van een kortlopende reisverzekering voor backpackers.

Kortlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

Als je langer weggaat kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Deze is in principe onafhankelijk van je vakantie en kost jaarlijks een bepaald bedrag. Deze optie is voor de meeste reizigers voldoende, maar voor backpackers zit er wel een groot nadeel aan. Met een doorlopende reisverzekering mag je namelijk maar een beperkt aantal dagen achter elkaar reizen. Als je een lange reis wilt maken heb je hier niet voldoende aan. Bij veel verzekeraars is het maximum aangesloten dagen ongeveer 90 Kijk op FBTO voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Wereldreis reisverzekering

Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen mag je niet langer dan 90 aaneengesloten dagen reizen. Als je een langere reis gaat maken is een doorlopende reisverzekering dus niet meer voldoende. Een wereldreis/lang op reis verzekering is dan de beste optie. Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten:

– Hoe lang is de verzekering geldig? Sommige verzekeringen moet je minimaal 12 maanden afnemen en vaak zit er ook een maximale termijn aan.
– Ben je wereldwijd verzekerd of alleen voor Europa?
– Wat is je eigen risico? Als spullen kapot/verloren gaan is er vaak een eigen risico maar dat is niet altijd het geval. Misschien heeft een andere verzekering wel geen eigen risico en betaal je hetzelfde.
– Minder leuk om over na te denken, maar wat als er iemand in je familie sterft of als er iets met jezelf gebeurd of je komt te overlijden tijdens je reis. Ook hier zijn verschillende voorwaarden voor. Mocht je dit belangrijk vinden dan is het wellicht iets om over na te denken. Er bestaan bijvoorbeeld verzekeringen die een retourvlucht vergoeden bij overlijden van familie.

Als je een wereldreis reisverzekering wilt afsluiten zijn er enkele opties. Kijkend naar de reis van een gemiddelde backpacker, de kosten en voorwaarden is de Allianz Globetrotter Reisverzekering wat ons betreft de beste optie.

Wereldreis reisverkzering

Wees sociaal