Inentingen Sri Lanka

Inentingen Sri Lanka

Je hebt een aantal inentingen Sri Lanka nodig voor je bezoek aan het land. Deze kun je gemakkelijk enkele weken voor je vertrek laten zetten. Als je naast Sri Lanka ook andere landen in Azië bezoekt hoef je waarschijnlijk niet of nauwelijks extra vaccinaties te laten zetten. De ziektes die hier voorkomen komen namelijk ook in andere landen in Azië voor.

Verplichte vaccinaties Sri Lanka

Er zijn een aantal landen in Afrika en Zuid-Amerika waar gele koorts voorkomt. Als je binnen zeven dagen voor je aankomst in Sri Lanka in een van deze landen geweest ben die je hier verplicht een vaccinatie voor te hebben.

Inentingen Sri Lanka

Ongeacht de lengte van je reis worden sowieso twee vaccinaties aangeraden:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A
  • BMR (de meeste Nederlanders hebben als kind echter al een vaccinatie tegen de mazelen gehad, dan is een inenting tegen BMR niet nodig.)

Blijf je langer dan twee weken in Sri Lanka of in andere landen in Azië? In dat geval wordt ook een inentingen tegen buiktyfus aangeraden. Blijf je meerdere maanden weg? Laat dan ook vaccinaties tegen hepatitis B en rabiës zetten. Voor sommige reizen geldt dit ook voor tuberculose, overleg dit even als je de inentingen laat zetten.

Malaria

In het noorden van Sri Lanka komt malaria voor. Sowieso is het verstandig om altijd DEET te gebruiken. Handig tegen malariamuggen maar je vermindert ook gelijk de kans op andere ziektes. Voor een advies over het nemen van welke en de hoeveelheid malariapillen kun je het best bij de dokter terecht. Dit kan je goed combineren met het laten zetten van je inentingen Sri Lanka.

Waar je inentingen Sri Lanka laten zetten?

De beste optie om je inentingen te laten zetten is onze ogen Thuisvaccinatie.nl. Zij hebben een netwerk van erkende artsen die bij je thuis of op je werk langskomen om je te vaccineren. Je hoeft hier bovendien geen vrije dag voor te nemen, ook in de avond of in het weekend kan je worden geholpen. Je zou verwachten dat dit veel extra geld kost maar je bent ongeveer voor dezelfde prijs klaar als bij de concurrentie! Ze zijn bovendien gespecialiseerd in reisvaccinaties dus ook voor vragen over jouw specifiek reis kun je bij ze terecht, zo kan je dus met een gerust hart op reis. Lees hier meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

Vaccinaties en advies aan huis
Ook ’s avonds en in het weekend
Geheel of gedeeltelijk vergoed
Vaccinaties door gekwalificeerde medici
Meer dan 20.000 klanten

Thuisvaccinatie