Dambulla

Dambulla

Het centraal gelegen Dambulla is een leuke stop tijdens je backpack reis door Sri Lanka. De grotten van Dambulla zijn het hoogtepunten van dit stadje. Deze grotten zijn gevuld met vele schitterende Boeddha beelden. Bovenop de rots waarin de bekendste grotten liggen, staat een gigantische gouden tempel. Dit vormt samen een zeer indrukwekkende bezienswaardigheid, wat het een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft opgeleverd. Behalve de grotten is er niet veel te doen in Dambulla. Wel zijn er in de omgeving nog een aantal leuke dingen te doen.

De grotten

Je moet een kleine heuvel oplopen naar de gouden tempel, met daarin de bekendste grotten. Bovenaan de heuvel heb je een mooi uitzicht over de omgeving, inclusief de must see Sigiriya. De vijf grotten in de rots zijn allemaal de moeite waard. Maharaja Lena is de grootse grot en wellicht ook de mooiste. Het zijn niet alleen de 56 Boeddha beelden die mooi zijn, maar ook de schilderingen en algehele indeling van de grot. In de grot Devajara Viharaya kun je een liggend Boeddha beeld van vijftien meter groot bekijken. Ook de drie andere grotten zijn dus een bezoek waard.


Dambulla 2


Overnachten in Dambulla

Dambulla is vrij commercieel geworden de laatste jaren. Dit heeft ook een invloed gehad op de kosten van een overnachting. Toch zijn er wel genoeg goede guesthouses te vinden en andere accommodaties voor een leuke prijs. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kun je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Dambulla

Onze hostel aanraders

De gouden tempel

Bovenop de rots waarin de grotten zijn te vinden staat een grote gouden tempel. Het is het liefst dertig meter hoge beeld van Boeddha dat de tempel bijzonder maakt. Verder is het een weinig bijzonder geheel. De versieringen en het grote neon boord maken het een kitscherige tempel.

Uitvalsbasis

Je kunt er ook voor kiezen om Dambulla als uitvalsbasis te gebruiken. Sigiriya ligt namelijk op slechts een halfuur en ook Anuradhapura en Polonnaruwa.


Dambulla 1


Dambulla in je route door Sri Lanka

Hoe kom ik er?

Je kunt het beste met de bus naar Dambulla. Vanuit de gehele regio gaan er regelmatig directe bussen naar de stad. Vanuit Kandy is het twee uur rijden, vanuit Colombo is het vijf uur, de bus uit Anuradhapura is het twee uur met de bus, de rit uit Polonnaruwa duurt een kwartier korter en vanuit Sigiriya is het drie kwartier met de bus.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest2Tweet about this on TwitterShare on Google+0