Spot wilde olifanten in het Minneriya National Park

Spot wilde olifanten in het Minneriya National Park

Sri Lanka staat bekend om de indrukwekkende natuur en Minneriya National Park is wellicht het beste voorbeeld van de schoonheid die dit land te bieden heeft. Dit natuurgebied is beroemd vanwege de grote kans om olifanten te spotten.

Vele zones

Het Minneriya National Park is maar 89 vierkante kilometer groot, maar heeft veel verschillende landschappen en een bijzonder gevarieerd dierenrijk. In het natuurgebied vind je tropisch regenwoud, graslanden, moerasgebieden en rotsachtige terreinen. Het nationaal park biedt een thuis aan veel verschillende diersoorten, die je tijdens een wandeling of safari kunt spotten. Zo leven hier krokodillen, diverse hertensoorten, olifanten en zelfs enkele panters. Al moet gezegd worden dat de panters zeldzaam, schuw en moeilijk te spotten zijn.


Minneriya National Park


Zeldzame dieren

Vooral op de vlakke graslanden is het eenvoudig om wilde dieren te spotten, wanneer zij op zoek gaan naar water. In het park leven daarnaast twee apensoorten die alleen in Sri Lanka leven: purple-faced langur en de toque makaak. Ook de zeldzame slanke lori laat soms zijn gezicht zien in dit natuurpark, een van de weinige plekken in Sri Lanka waar je dit diertje tegen kunt komen. Rond de waterplassen vind je prachtige vogelsoorten zoals pelikanen en ooievaars, en in de jungle kun je onder meer neushoornvogels tegenkomen.

Olifantenvergadering

Het meest bijzondere fenomeen in het Minneriya National Park zijn de grote kuddes olifanten die tegelijk op zoek gaan naar water. Groepen van soms honderden olifanten verlaten tijdens het droge seizoen – tussen april en oktober – de beschutting en verkoeling van het bos om te drinken bij de grote poelen in het park. Tijdens deze “vergadering” is het extra makkelijk om de olifanten te zien. Ook in andere tijden van het jaar is het mogelijk om veel olifanten te spotten, want het Minneriya National Park staat bekend om zijn grote aantallen olifanten. De beste tijd van de dag om deze reusachtige zoogdieren te zien is de late namiddag.


Minneriya


Hoe kom je er?

Het nationale park is vanuit meerdere steden in de regio bereikbaar. Je kunt gebruik maken van bussen of privévervoer vanuit onder andere Polonnaruwa, Dambulla en Sigiriya.