Sigiriya

Sigiriya

Sigiriya is een van de leukere bestemmingen van Sri Lanka. In dit dorpje vind je de gelijknamige rots, wat onze favoriete bezienswaardigheid van het land is. Deze gigantische rots – ook wel de Leeuwenrots genoemd – kun je al van een grote afstand bewonderen, maar wordt steeds indrukwekkender als je dichterbij komt. Sigiriya ligt vlakbij twee andere populaire bestemmingen; Dambulla en Polonnaruwa. De Leeuwenrots bezoeken als dagtrip vanuit Dambulla bijvoorbeeld is een optie, maar je kunt hier ook makkelijk een overnachting regelen om wat meer de tijd te nemen.

De Leeuwenrots

Je kunt de Leeuwenrots van een afstandje bekijken, maar leuker is het om de rots ook zelf te beklimmen. Het is een vrij pittige wandeling, zeker als het warm is. In de vijfde eeuw werd er bovenop de rots een paleis gebouwen, waar koning Kassapa verbleef. Als je via de vele trappen de weg naar boven hebt afgelegd kun je de overblijfselen van dit paleis bekijken. Halverwege de klim kom je eerst op het leeuwenplateau terecht. Hier was voorheen een leeuwenkop uitgehouwen in de rots. Helaas is dit afgebroken en zijn alleen de poten van de leeuwen nog te onderscheiden. Tijdens je klim kom je ook een aantal mooie muurschilderingen tegen en de bijzonder Spiegelmuur. Op en rondom de rots lopen apen los, pas dus goed op je spullen. Helaas is het behoorlijk duur om de rots te mogen beklimmen. Je betaalt namelijk $30 per persoon. Bovendien is het altijd erg druk. Je loopt vaak in een file omhoog en bent zeker niet alleen op de top. Ook kan je vanaf de top de vorm van de rots zelf niet zien en daar draait het eigenlijk toch om. Het nabij gelegen Pidurangala Rock heeft daarom onze voorkeur!


Sigiriya 2


Pidurangala Rock

Op de top van de Pidurangala Rock heb je wel een prachtig uitzicht op de leeuwenrots. Bovendien betaal je hier slechts 500 roepies voor. Daarnaast is het hier ook aanzienlijk rustiger, waardoor alles veel authentieker aanvoelt. Lees onze blog over de Pidurangala Rock voor meer informatie hierover.

WithLocals in Sigiriya

Een ontzettend leuke manier om Sigiriya te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Sigiriya

Fiets huren

Bij veel guesthouses en andere locaties in het dorp kan je een fiets huren. Als je wat meer de tijd hebt is dit absoluut een aanrader. De omgeving van Sigiriya is ontzettend mooi. Je kunt naar de Leeuwenrots fietsen, maar ook een langere tocht maken door de natuur. Je kunt op deze manier zelfs wat wilde olifanten bekijken.


Sigiriya 3


Overnachten in Sigiriya

Er zijn genoeg hotels en guesthouses te vinden in Sigiriya. Je kunt deze in de buurt van de Leeuwenrots vinden en op de weg naar Inamaluwa. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten SIgiriya

Onze hostel aanraders

Hoe kom ik er?

Sigiriya is het beste te bereiken met de bus vanuit Dambulla. Deze vertrekt twee keer per uur en doet er ongeveer drie kwartier over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest21Tweet about this on TwitterShare on Google+0