Mirissa

Mirissa

Mirissa is in vele dingen vergelijkbaar met Unawatuna. Beide zijn dorpjes aan de zuidkust van Sri Lanka, je kunt er niet al te veel doen, de sfeer is er relaxt en je wilt er eigenlijk nooit meer weg. Waar Unawatuna al redelijk ontwikkeld en toeristisch is, valt dit in Mirissa nog mee. Dit was voorheen al helemaal het geval, maar de laatste jaren neemt het toerisme hier wel toe. Inmiddels zijn er op het strand de nodige restaurants te vinden en is het aanbod in accommodaties groot. Toch blijft de sfeer in Mirissa nog erg relaxt, dit maakt het voor ons een van de leukste bestemmingen in Sri Lanka. Heel veel is er hier ook niet te beleven. Overdag kun je genieten van het mooie strand, uit een kokosnoot drinken en in de avond eet je in een van de prima restaurants op hetzelfde strand.

Walvissen spotten

De enige echte activiteit die je kunt ondernemen in de buurt van Mirissa is een boottocht om walvissen te kijken. Deze regio is een van de beste ter wereld om wilde walvissen te bekijken. Deze gigantische dier zien zwemmen is een indrukwekkend plaatje. Zo goed als iedereen met een boot bied deze tochten inmiddels aan. Dit is wel een groot nadeel. Er komen steeds meer toeristen op Mirissa af en ook steeds meer toeristen gaan op zoek naar de walvissen. Er zijn veel bedrijven die deze activiteiten aanbieden. Met sommige daarvan is helemaal niks mis, ze gaan verantwoord om met de walvissen, verzorgen je goed aan boord en bezorgen je een leuke ochtend. Helaas zijn er ook bedrijven bij met minder respect voor de dieren. Deze boten jagen de walvissen op, wat uiteraard niet goed is voor deze enorme zoogdieren. Of je nog aan deze toeristische activiteit wilt meedragen is aan jou, maar lees sowieso goed de reviews van het bedrijf door als je besluit het wel te doen.


Mirissa 2


Overnachten in Mirissa

Er zijn de afgelopen jaren veel accommodaties bijgekomen in Mirissa. Vooral aan het aanbod in guest houses is nu goed te noemen. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kun je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Mirissa

Onze hostel aanraders

Surfen

Mirissa is een heerlijke bestemming om wat langer te blijven hangen en dagelijks een surfplank op te zoeken. De relaxte sfeer, het rustige strand, het mooie water en de goede golven maken dit een hele leuke surfbestemming. Zowel beginners als de meer ervaren surfers kunnen in Mirissa goed terecht! De golven zijn nog net wat beter in het nabij gelegen Weligama. Met de tuktuk ben je hier in een minuut of tien. Hier worden ook verschillende surflessen aangeboden.


Mirissa 3In de avond

Voor avondeten kun je terecht in een van de restaurants op het strand van Mirissa. Hier zitten een paar leuke keuzes bij. Eten op de tafels in het strand met je voeten in het zand en de zee op de achtergrond verveelt nooit. Op een paar honderd meter van het strand zijn ook een aantal goede restaurants te vinden, waaronder een leuke sushi tent. Na het eten kun je terecht in een van de bars aan het strand. Op woensdag en vrijdag is er een feest in de Tiki Cliff Bar in Weligama, een rit van een kwartier met de tuktuk. Deze feesten worden altijd goed bezocht door backpackers en zijn erg gezellig.

WithLocals in Mirissa

Een ontzettend leuke manier om Mirissa te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Mirissa

Mirissa in je route door Sri Lanka

Hoe kom ik er?

Vanuit het noorden zijn het kleine afstanden naar Mirissa. Rechtstreeks vanuit Colombo ben je nog wel een paar uur onderweg, maar vanuit andere bestemmingen zoals Galle en Unawatuna ben je er zo. Als je vanuit het oosten komt kan je eerst de bus makken naar Matara, om vanuit daar de bus of tuktuk te pakken naar Mirissa. Vanuit Tangalle ben je op deze manier nog geen uur onderweg.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0