Unawatuna

Unawatuna

Aan de zuidwestkust van Sri Lanka ligt Unawatuna. Je bezoekt deze badplaats maar om een ding; de mooie stranden. Er zijn – voor Sri Lankaanse begrippen – wat leuke restaurants en bars te vinden in Unawatuna, maar het draait voornamelijk om de stranden. Het Unawatuna strand valt wat tegen. Vroeger was dit strand geweldig, maar de tsunami van 2004 heeft het strand compleet verwoest. Gelukkig zijn er een aantal andere, kleine stranden in de buurt die wel erg mooi zijn. Een bezoek aan Unawatuna is bovendien goed te combineren met de nabij gelegen stad Galle en andere kustplaatsen in de regio.

Het strand

Het strand van Unawatuna zelf is dus niet geweldig. Het is absoluut een mooi strand. De ronde vorm, de kleur van het zand en de palmbonen rondom het strand maken het vooral van een afstand erg mooi. Echter is het geen prettig zand om op te liggen, is het er behoorlijk druk en is het er niet prettig om te zwemmen. Het is vooral een leuk strand om wat te eten en een drankje te doen. Overdag kun je beter terecht op Jungle Beach of Dalawella Beach. Beide stranden zijn per tuktuk binnen tien minuten bereikbaar. Hier lig je veel lekkerder en kun je beter zwemmen.


Unawatuna 2


Overnachten in Unawatuna

Unawatuna is een perfecte bestemming voor backpackers. Niet alleen voor de relaxte sfeer en mooie omgeving, maar ook dankzij de goedkope overnachtingsmogelijkheden. Op het strand zelf zijn vele leuke gueshouses te vinden, waarvan de meeste goed betaalbaar zijn. Wil je de verschillende opties al even bekijken? Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kun je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Unawatuna

Onze hostel aanraders

Uitvalsbasis

De leuke stranden en gezellige sfeer maken Unawatuna een leuke uitvalsbasis om deze regio van Sri Lanka te verkennen. Galle ligt slechts enkele kilometers naar het noorden. Dit is een leuke stad om als dagtrip te bezoeken vanuit Unawatuna. Onze favoriete badplaats Mirissa is ook binnen een uur bereikbaar met de bus en als je wilt surfen ben je in een halfuur in Weligama.

Unawatuna in je route door Sri Lanka

Hoe kom ik er?

Als je vanuit het noorden komt kan je het beste via Galle gaan. Vanuit hier is met de bus slechts tien minuten. Vanuit het zuiden is het een busrit van minder dan een uur vanuit Mirissa en nog tien minuten korter vanuit Weligama.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0