Kandy

Kandy

Kandy is een van de grootste steden van Sri Lanka. Dit zie je gelijk terug in het leven op de staat. Het is er vrij druk. Zeker als je net uit het noorden van Sri Lanka komt. Deze drukte doet de sfeer weinig goed. Aan de andere kant zijn er wel meer leuke bars en restaurants te vinden. Ook het aangename klimaat – veroorzaakt door de ligging op 500 meter hoogte – maakt een wandeling door de stad prettiger. Kandy is centraal gelegen, makkelijk te bereiken en je kunt vanuit hier ook makkelijk doorreizen naar andere bestemmingen in het land. Bovendien liggen er een aantal leuke bezienswaardigheden in en rondom de stad. Kandy is tevens het startpunt (of eindpunt) van de treinreis van Kandy naar Ella, een van de mooiste treinritten ter wereld.

Bezienswaardigheden in Kandy

Dé bezienswaardigheid van Kandy is de Dalada Maligawa, oftewel de Tempel van de Tand. In deze tempel ligt een tand van Boeddha. Voor boeddhisten is dit daardoor de belangrijkste spirituele plek van het land. De tand zelf kan je niet zien maar het hele complex is absoluut een bezoek waard. Ook erg leuk is het thee museum, inclusief een theefabriek. Je leert hier over het hele proces en ze hebben veel oude hulpmiddelen die vroeger werden gebruikt.


Kandy 1


Overnachten in Kandy

Overnachten in Kandy is voor backpackers – en overige toeristen – prima te doen. Er zijn voldoende guesthouses in en rondom de stad. Vooral de accommodaties gelegen buiten de stad zijn goedkoop. Als je hiervoor kiest raden we je aan een accommodatie op een heuvel te zoeken. In de ochtend heb je dan een schitterende uitzicht over de valleien. De meeste accommodaties zijn in de buurt van Anagarika Dharmapula Mawatha te vinden, dit gebied is ook goed bereikbaar met de bus. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Kandy

Onze hostel aanraders

Treinreis naar Ella

Een groot gedeelte van de reizigers die Kandy verlaat doet dat met de trein naar Ella. Deze treinrit behoort tot de mooiste treinritten ter wereld. Als je de trein helemaal naar Ella pakt ben je zeven uur onderweg. Maar je kunt ook eerder uitstappen in andere leuke bestemmingen als Haputale of Nuwara Eliya. Bekijk onderstaande video die we maakten voor een impressie van deze geweldige rit:


WithLocals in Kandy

Een ontzettend leuke manier om Kandy te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader! Een populaire keuze in Kandy is deze tour naar Sigiriya en Dambulla.

Beleef het echte Kandy

Kandy Esala Perahera

Rond juli en/of augustus (dit verschilt per jaar) vindt het tien dagen lange festival Kandy Esala Perahera plaats. Deze feesten draaien om het aanbieden van de tand van Boeddha die in de Tempel van de Tand ligt. Veel parades, optredens en dansers zijn kenmerkend voor de perahera. Ontzettend leuk om mee te maken! Zorg wel dat je van te voren een kamer reserveert, het is erg druk in Kandy rond deze periode.

Hoe kom ik er?

Als je vanuit Colombo komt kan je de trein pakken naar Kandy. Dit is een prima verbinding. De mooiste rit is echter de trein vanuit Ella, dit is zelfs een van de mooiere treinreizen ter wereld. Het is een lange rit - je bent 7 uur onderweg -, maar je geniet de hele rit van prachtige uitzichten.

Ook met de bus kan je naar Kandy. Zo zijn er onder andere goede verbindingen met Colombo en Negombo. Als je vanuit het noorden komt kan je het beste via Dambulla gaan, deze rit duurt een kleine drie uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0