Vliegtickets Sri Lanka

Vliegtickets Sri Lanka

Sri Lanka is niet de makkelijkste bestemming om op te vliegen. Er gaan vanuit Europa maar een beperkt aantal rechtstreekse vluchten naar het eiland. Vanuit Europa kan dit voorlopig alleen met Sri Lankan Airlines vanaf Londen, Parijs, Frankfurt en Londen. Als je rechtstreekse vliegtickets Sri Lanka wilt boeken zul je dus eerst hiernaartoe moeten reizen. Gewoon een vlucht met een overstap is daarom wel makkelijker. Vooral met luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten zoals Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways heb je prima verbindingen.

De mogelijkheden

Zoals gezegd zijn de vertrek mogelijkheden dus vrij beperkt maar qua luchthavens in Sri Lanka heb je al helemaal geen keuze. Er is namelijk maar één internationaal vliegveld in het land. Dit vliegveld heet Bandaranaike International Airport. Het ligt in Katunayake, op ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad Colombo.

Europa is dus matig verbonden met Sri Lanka, maar met andere landen in Azië zijn gelukkig wel goede verbindingen. Dit komt onder andere doordat de lowcost airline AirAsia ook in Sri Lanka actief is. Hierdoor kun je al voor enkele tientjes Sri Lanka bereiken of vanuit hier andere landen in Azië aandoen. Andere airlines die hier vliegen zijn onder andere Thai Airways, Malaysia Airlines, Indian Airlines en Cathay Pacific.

Goedkope vliegtickets Sri Lanka

Wat betreft de vliegvelden waarop en vanaf je vliegt heb je dus weinig keuzes. Wel kun je geld besparen op je vliegticket naar Sri Lanka door je flexibel op te stellen wat betreft de data waarop je vliegt. Enkele dagen eerder of later vliegen kan een groot verschil maken. Vergelijk met name de doordeweekse dagen. Op dinsdag, woensdag en donderdag vlieg je over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan in het weekend.

Vliegtickets Sri Lanka boeken

Naast de bovenstaande tips raden we ook aan om de verschillende aanbieders te vergelijken. Hier kan ook nog wel eens verschil in zitten. We raden daarom aan de mogelijkheden op onderstaande aanbieders te vergelijken, dit zijn onze favorieten.

Cheaptickets.nl
TIX.nl