Hikkaduwa

Hikkaduwa

Hikkaduwa was een van de eerste bestemmingen in Sri Lanka die populair werd onder buitenlandse toeristen. Toen de hippies in de jaren 70 Azië begonnen te verkennen, kwamen zij in het toen nog rustige kustplaatsje terecht. Ze werden verliefd op het prachtige strand en de nog mooiere zonsondergang. Helaas is veel van dit moois verdwenen. Oké de bijzonder mooie zonsondergang is er nog altijd, maar het toegenomen toerisme heeft het dorpje weinig goeds gedaan. Het strand is grotendeels volgebouwd met toeristische voorzieningen en een drukke weg midden door het dorp doet de sfeer ook geen goed.

Het strand

Het strand van Hikkaduwa is dus niet meer zo mooi als het ooit was, maar het is nog steeds een mooi strand. Vooral de zonsondergang die je vanaf dit strand kunt bewonderen is geweldig. Ondanks de niet altijd relaxte sfeer in het dorp, blijft het een leuk strand om op te verblijven. Vooral het rustigere stuk strand, ten hoogte van het treinstation Thiranagama, is mooi.


Hikkaduwa 1


Surfen

Hikkaduwa is een van de populairste bestemmingen in Sri Lanka om te surfen. De golven – die van november tot april het best zijn – zijn zowel geschikt voor beginners als diegene met meer ervaring. Het goede nachtleven, gecombineerd met de goede bereikbaarheid van Hikkaduwa maakt het wel tot een veel bezochte bestemming onder surfers.

Overnachten in Hikkaduwa

Er zijn genoeg leuke guesthouses en andere accommodaties te vinden in Hikkaduwa. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Hikkaduwa

Onze hostel aanraders


Hikkaduwa 3


Tsunami

Sri Lanka heeft na Indonesië het meeste geleden onder de verwoestende tsunami van eind 2004. De hele oost- en zuidkust van het eiland werden geraakt door de meters hoge golven. Ook Hikkaduwa werd grotendeels verwoest. Iets buiten de kustplaats vind je het Tsunami Photo Museum. In dit kleine museum vind je honderden foto’s en achtergrondinformatie over deze natuurramp. Breng hier zeker een bezoek aan tijdens je verblijf in Hikkaduwa. Iets verderop is een monument voor de slachtoffers gebouwd, in de vorm van een metershoog boeddha beeld.

Het binnenland

Als je genoeg tijd rond het strand hebt doorgebracht kun je een uitstapje maken naar het binnenland van Sri Lanka. Zo is de tempel Gangarama Maha Vihara leuk om even te bekijken, maar het is zeker geen hoogtepunt in Sri Lanka. Ook leuk is een tochtje over het plaatselijke meer, zeker als je vogels wilt spotten.

Hoe kom ik er?

Je kunt vanuit zowel Colombo als Galle de trein nemen naar Hikkaduwa, maar deze zitten vaak erg vol. Wij raden de bus aan.

Er gaan veel bussen vanuit de hoofdstad Colombo, die doen er ruim twee uur over. Vanuit het nabij gelegen Galle is het slechts een halfuurtje.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0