Overnachten Sri Lanka

Overnachten Sri Lanka

Het aantal toeristen dat Sri Lanka bezoekt stijgt snel. Het aantal accommodaties stijgt ook, maar er zijn meerdere bestemmingen in het land waar in de drukkere periodes niet zo veel keuze overblijft. Over het algemeen zijn de mogelijkheden tot overnachten in Sri Lanka echter prima te noemen. Voor de backpackers zijn simpele guesthouses, voor diegene met meer budget zijn er grote vijf sterren resorts.

Tips voor overnachten in Sri Lanka

Zorg dat je altijd goed onderhandelt over je prijs. In hotels is dit wat lastiger maar zeker in de simpele guesthouses kun je bijna altijd wel iets van de prijs afhalen. Vooral in de kustplaatsen gaan de prijzen in het hoogseizoen – december tot april aan de west- en zuidkust en april tot september aan de oostkust – omhoog, houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Overnachten Sri Lanka

Guesthouses

Er zijn ontzettend veel guesthouses te vinden in Sri Lanka. Zeker in stedelijke gebieden kom je om de paar meter wel een accommodatie tegen. We raden je aan om niet gelijk in de eerste accommodatie die je tegenkomt te overnachten. Vaak zijn er nog beter alternatieve beschikbaar als je even verder kijkt. De meeste kamers in guesthouses hebben een ventilator, sommige ook een airconditioning systeem. Je hebt altijd wel een eigen badkamer inclusief douche, maar warm water wil nog wel eens ontbreken.

Hotels in Sri Lanka

Als je geen guesthouse kunt vinden, of gewoon wat meer luxe wilt, heb je in Sri Lanka ook genoeg keuzes aan hotels. Vooral in het middenklasse segment zijn veel hotels te vinden. In kamers hier heb je in de meeste gevallen een tv, zo goed als altijd airconditioning en met wat mazzel hebben ze ook wifi.

Prijzen vergelijken en een kamer reserveren

De beste keuze voor het vergelijken van de prijzen is Trivago. Zij geven je een handig overzicht van alle aanbieders, waardoor ze het breedste aanbod hebben. Via deze aanbieders kan je eventueel ook gelijk een kamer reserveren.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0