Overnachten Sri Lanka

Overnachten Sri Lanka

Het aantal toeristen dat Sri Lanka bezoekt stijgt snel. Het aantal accommodaties stijgt ook, maar er zijn meerdere bestemmingen in het land waar in de drukkere periodes niet zo veel keuze overblijft. Over het algemeen zijn de mogelijkheden tot overnachten in Sri Lanka echter prima te noemen. Voor de backpackers zijn er simpele guest houses, voor de reizigers met meer geld te besteden zijn er grote vijf sterren resorts.

Tips voor overnachten in Sri Lanka

Zorg dat je altijd goed onderhandelt over je prijs. In hotels is dit wat lastiger maar zeker in de simpele guest houses kun je bijna altijd wel iets van de prijs afhalen. Vooral in de kustplaatsen gaan de prijzen in het hoogseizoen – december tot april aan de west- en zuidkust en april tot september aan de oostkust – omhoog, houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Guest houses

Er zijn ontzettend veel guest houses te vinden in Sri Lanka. Zeker in stedelijke gebieden kom je om de paar meter wel een accommodatie tegen. We raden je aan om niet gelijk in de eerste accommodatie die je tegenkomt te overnachten. Vaak zijn er nog beter alternatieven beschikbaar als je even verder kijkt. De meeste kamers in guest houses hebben een ventilator, sommige ook een airconditioning systeem. Je hebt altijd wel een eigen badkamer inclusief douche, maar warm water wil nog wel eens ontbreken.

Hostels

Dankzij de toename van backpackers die Sri Lanka bezoekt is het aanbod hostels in Sri Lanka de laatste jaren snel gestegen. In de meeste populaire bestemmingen zijn er nu meerdere leuke hostels te vinden. Er zijn ook een aantal hostelketens actief op Sri Lanka, die in meerdere bestemmingen hetzelfde hostel concept aanbieden.

Wanneer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in Sri Lanka bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Sri Lanka lichten we per bestemming onze favoriete hostels in Sri Lanka uit. Dit ebook houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.