Stranden Sri Lanka

Stranden Sri Lanka

Er zijn weinig landen in Azië zo divers als Sri Lanka. Je kunt er indrukwekkende landschappen bewonderen, heerlijk eten, bijzonder goed surfen en ook een aantal prachtige stranden bezoeken. De relatieve rust die op de stranden heerst is een groot voordeel, zeker in vergelijking met de stranden in Thailand of in Europa. Aan zowel de westkust, zuidkust en oostkust zijn leuke stranden te vinden. Hieronder hebben we onze favoriete stranden in Sri Lanka beschreven.

Tangalle

Aan de zuidkusten van Sri Lanka liggen de mooiste stranden van het land. In het weinig bezochte dorpje Tangalle liggen een paar van de mooiste stranden. Als badplaats is Tangalle verder minder leuk dan de andere bestemmingen in deze lijst.

Tangalle


Stranden rondom Trincomalee

Meer richting het noorden van het land ligt Trincomalee. In de buurt van deze stad – aan de oostkust van Sri Lanka – liggen de stranden Nilaveli en Uppuveli. Vooral Nilaveli is ontzettend mooi. Als je tijdens je reis door het land naar oude koningssteden als Anuradhapura en Polonnaruwa gaat, is dit goed te combineren met een bezoek aan Trincomalee.

Trincomalee


Jungle Beach bij Unawatuna

Een andere leuke badplaats aan de zuidkust is Unawatuna. Het goudkleurige strand, de palmbomen, de barretjes met reggae muziek en de mooie zonsondergangen maken dit een leuke bestemming. Het grote strand valt wat tegen, maar de stranden net buiten het dorp maken dit meer dan goed. Zo is het strand Jungle Beach ontzettend leuk.


Arugam Bay

Arugam Bay is een van de populairste surfspots in Sri Lanka. Zoals vaker het geval is bij surfbestemmingen heerst er een relaxte sfeer. Als je niet wilt surfen, kun je ook gewoon rondhangen op het mooie strand van deze kustplaats.

Arugam Bay


Mirissa

Ook in Mirissa kun je bijzonder goed surfen. Dit kleine dorpje ligt iets ten oosten van Unawatuna en wordt aanzienlijk minder bezocht door toeristen. Je kunt er vooral erg goed chillen. Spring af en toe op een surfplank en vermaak je de rest van de dag op dit prachtige strand.

Mirissa


Bentota

Op nog geen uur rijden ten zuiden van de hoofdstad Colombo ligt het badplaatsje Bentota. Het is lang niet zo bekend als andere badplaatsen aan de zuidkust, maar beschikt wel over een heel mooi strand. Het is een breed en rustig strand, met weinig strandtentjes of andere faciliteiten. Dit is prettig als je een dagje op het strand wilt liggen, maar minder fijn als je wat wilt eten of drinken. Je kunt er zwemmen, maar pas op voor de pittige stromingen.


Passikudah Beach

Het Passikudah Beach ligt in het badplaatsje Kalkudah. In tegenstelling tot de meeste andere stranden in dit overzicht ligt dit strand aan de oostkust van Sri Lanka. Kalkudah ligt ten noorden van de stad Batticaloa en wordt nog niet zoveel bezocht door toeristen. Het is een lang, uitgestrekt strand waaraan een aantal hele fraaie resorts liggen. Het is geen typisch strand voor backpackers, maar als je op zoek bent naar een ander soort strand is dit een leuke optie.

Kalkudah


Ahungalla Beach

In het dorp Ahungalla vind je een mooi strand, dat nog niet zoveel door toeristen wordt bezocht. Ahungalla Beach ligt tussen Hikkaduwa en het eerder genoemde Bentota in. Zwemmen is niet zo prettig gezien de golven hier behoorlijk hoog zijn, maar dit maakt het wel een goed strand om te surfen.


Lees verder over Sri Lanka