Vrijwilligerswerk Sri Lanka

Vrijwilligerswerk Sri Lanka

Sri Lanka is een snel groeiende bestemming onder toeristen. Het land was jarenlang het slachtoffer van een bloedige burgeroorlog. Gelukkig is het er nu al geruime tijd veilig. Sri Lanka heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Het heeft schitterende landschappen, witte stranden en veel interessante bezienswaardigheden. Mede dankzij het groeiende toerisme zit Sri Lanka in de lift, de economie groeit. Toch zijn de gevolgen van de burgeroorlog nog altijd zichtbaar. Een groot gedeelte van het land leeft in armoede. Vrijwilligerswerk in Sri Lanka is daardoor een ideale manier om niet alleen het land te leren kennen, maar ook daadwerkelijk mensen te helpen. Jou hulp wordt hier zeker gewaardeerd.

Mogelijkheden

Kandy is een van de leukste steden van Sri Lanka en tevens een goede bestemming om vrijwilligerswerk te doen. In deze regio worden meerdere projecten georganiseerd. De projecten hier zijn misschien wel het leukst van alle landen in Azië. Zo kan je via Travel Active lesgeven aan monniken in Kandy. Daarnaast kan je ook meehelpen met de restauratie van boeddhistische tempels. Ook kan je lesgeven op scholen, of in een kindertehuis. Ben je op zoek naar iets meer avontuurlijks? Het olifantenproject is dan iets voor jou. Hierbij assisteer je vier weken lang in een olifantenreservaat. Ook in andere gedeeltes van Sri Lanka kan je vrijwilligerswerk doen. Aan de zuidkust kan je helpen bij een schildpaddenproject. Uiteraard kan je hierna ook even relaxen aan het strand! En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden, ook in andere gedeeltes van het land.

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Vrijwilligerswerk Sri Lanka doen

Je hebt mogelijkheden genoeg dus als je vrijwilligerswerk Sri Lanka wilt doen. Lijkt het je wat? Bekijk dan de website van Travel Active. Hier kan je alle opties bekijken, meer informatie aanvragen en je vrijwilligerswerk reis boeken. Je kunt ook starten met een introductieweek, om de regio en de cultuur beter te leren kennen.