Nuwara Eliya

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is een van de populairste bestemmingen in de ’theeregio’ van Sri Lanka. Deze regio wordt – vanwege de duizenden heuvels – ook wel de ‘Hill Country’ genoemd. Na Ella is dit de populairste bestemming in deze leuke regio. In Nuwara Eliya kun je mooie wandelingen maken, Britse koloniale gebouwen bekijken en uiteraard de theevelden bezoeken.

Victoria Park

Begin je bezoek aan Nuwara Eliya in het ‘centrum’ – als je kunt spreken van een centrum. Hier vind je het Victoria Park. Dit park – aangelegd door de Britten zoals de naam al doet vermoeden – is ontzettend goed onderhouden en fijn voor een relaxte wandeling. Het koelere klimaat in deze regio helpt hierbij, zeker als je al een paar weken aan het zweten bent in andere bestemmingen in Sri Lanka.


Nuwara Eliya


Thee

Uiteraard moet je ook de theevelden bekijken rondom de stad. De Lovers Leap is een bekende wandeltocht en goed geschikt om de mooie omgeving van dichtbij te bekijken. Deze tocht van vijf kilometer begint bij Pedro Tea Estate. Dit is een theefabriek die sowieso ook leuk is om te bezoeken. Hier leer je namelijk meer over hoe thee wordt gemaakt en uiteraard kun je ook wat thee proeven.

Ramboda Falls

De Ramboda Falls zijn de hoogste en mooiste watervallen van Sri Lanka. De watervallen liggen bij het plaatsje Ramboda, ten noorden van Nuwara Eliya. Dankzij een rechtstreekse weg ben je met de tuktuk of een auto zo bij de watervallen. Zeker een leuke uitstapje. Dichterbij Nuwara Eliya liggen de Devon Falls. Hier kun je naartoe lopen, waardoor veel toeristen hier naartoe gaan. De Ramboda Falls zijn wat ons betreft echter aanzienlijk mooier.


Nuwara Eliya


Horton Plains National Park

In het Horton Plains National Park maak je geen safari, zoals je in andere bekende nationale parken van Sri Lanka doet zoals het Yala National Park of het Udawalawe National Park. In dit park kom je met name om lange, mooie wandelingen te maken. In die categorie behoort het zeker tot de mooiste regio’s van Sri Lanka. Je spot onderweg een aantal wilde dieren, je komt watervallen tegen en kunt het ‘World’s End’ uitkijkpunt bewonderen. Het Horton Plains National Park ligt tussen Nuwarea Eliya en Haputale in en is dus ook vanuit Haputale goed te bezoeken.

Sri Bhakta Hanuman Tempel

Gaaf om te bezoeken in Nuwara Eliya is de Sri Bhakta Hanuman Tempel. Na een korte busrit en een pittige klim kom je bij de tempel, gevestigd bovenop een heuvel. De tempel is niet de mooiste tempel die je ooit zult zien, maar het uitzicht in de omgeving is wel bijzonder fraai. Dit uitzicht maakt het een leuke uitstap om te maken vanuit Nuwara Eliya.


Nuwara Eliya


Eten en drinken

Er zijn een aantal hele leuke restaurants gelegen in Nuwara Eliya. Er zijn een aantal goedkope, lokale tenten te vinden en meerdere fraai ingerichte restaurants met verschillende keukens. Voor een drankje kun je terecht in een van de bars, die redelijk leuk zijn.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Nuwara Eliya:

Naam Eten Aanbod Prijs
Themparadu Lokaal eten met goede livemuziek
Grand Thai Voor de afwisseling een heerlijke Thaise curry €€
Coffee Bar Goed om je dag te starten met een goede kop koffie
Salmiya Lastig te vinden, maar dan krijg je wel een heerlijke pizza €€

Overnachten in Nuwara Eliya

Het aanbod van accommodaties in Nuwara Eliya viel altijd wat tegen, maar hier is sinds een jaar of twee verandering in gekomen. Er is een nieuw prima hostel bijgekomen en er zijn ook meerdere leuke guest houses te vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Sri Lanka

Hoe kom ik er?

De treinreis naar Nuwara Eliya is al een hoogtepunt op zich zelf. De treinreis tussen Kandy en Ella - Nuwara Eliya ligt ongeveer in het midden - behoort namelijk tot de mooiste treinreizen ter wereld. Vanuit Kandy ben je ruim vier uur onderweg.

De treinreis is dus veel leuker, maar ook met de bus kun je de stad bereiken. Vanaf Colombo ben je zes uur onderweg en de bus uit Haputale doet er ongeveer tweeënhalf uur over.

Ons oordeel
7/10

Nuwara Eliya is een leuk, sfeervol dorp in een fantastisch mooie omgeving. Bovendien kun je het dorp ook gebruiken als uitvalsbasis voor gave activiteiten in de nabije regio.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.