Weligama

Weligama

In Weligama vind je zeker niet het mooiste strand van Sri Lanka en heel veel is er ook niet te beleven. Het is echter wel een ideale surfbestemming, met name voor beginners. Als je wilt leren surfen is dit een hele goede spot aan de zuidwestkust van Sri Lanka. Je kunt ervoor kiezen om in Weligama zelf te overnachten of het stadje als dagtrip te bezoeken vanuit Mirissa of Unawatuna.

Surfen

De golven aan het lange strand van Weligama zijn perfect voor surfers. Vooral voor beginnende en de iets gevorderde surfers. Voor de echt goede surfers zijn de golven hier niet interessant genoeg. Op het strand zijn vele kleine surfscholen gevestigd. Voor ongeveer €15 kun je hier een surfles van een uur regelen. Voor nog geen twee euro kun je al een surfboard huren voor een uur. Er worden surflessen aangeboden voor de absolute beginners, maar ook de meer gevorderde surfers. De golven zijn het beste in de ochtend en aan het einde van de middag. Door je aan deze tijden te houden voorkom je ook dat je wegbrand in de zon. Het surfseizoen loopt hier van oktober tot en met april.


Weligama


Weligama


Overige activiteiten

Helaas is er verder niet veel te doen in Weligama. Het strand is op zich wel leuk, maar lang niet zo mooi als de nabijgelegen stranden van Mirissa en Unawatuna. Veel leuke barretjes of restaurants zijn er ook niet. Wel is er de leuke Tiki Cliff Bar, waar elke woensdag- en vrijdagavond een feest wordt georganiseerd.

Als dagtrip

De leuke badplaats Mirissa bereik je al na een rit van tien minuten met de tuktuk. Hier zijn meer leuke accommodaties te vinden, een mooier strand en goede restaurants. Hier overnachten en de tuktuk pakken om te surfen in Weligama is dus ook een goede optie. Dit kun je ook doen vanuit Unawatuna, maar dit ligt wel wat verder weg.


Weligama


Overnachten in Weligama

Er zijn recentelijk een paar leuke accommodaties geopend in Weligama, waaronder het bijzonder leuke Hangtime Hostel. Veel hostels zijn er echter niet. Gelukkig zijn er wel een aantal prima guest houses. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Sri Lanka

Hoe kom ik er?

Vanuit Unawatuna is het ongeveer een halfuur met de bus. Vanuit Mirissa is het slechts een minuut of tien, maar gewoon de tuktuk pakken voor deze korte afstand is wel zo handig.

Ons oordeel
7/10

Weligama is een perfecte bestemming om te leren surfen. Er zijn ook leuke badplaatsen in de buurt die je kunt bezoeken. In Weligama zelf is helaas niet zo veel meer te doen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.