Van Sapa naar Ha Giang

Van Sapa naar Ha Giang

Het noorden van Vietnam is een ontzettend mooie regio, met nog veel onontdekte bestemmingen. Sapa is zeker niet ontdekt te noemen, maar is nog altijd erg leuk. Vanuit hier maak je trekkings door de bijzondere rijstterrassen van deze regio. Ha Giang wordt aanzienlijk minder bezocht, maar heeft tevens veel te bieden. Met name de Ha Giang loop is populair, een prachtige tocht op de motor. Op deze pagina lees je hoe je tussen deze bestemmingen in het noorden van Vietnam reist.

Zo reis je van Sapa naar Ha Giang:

1) Motor

De leukste manier om van Sapa naar Ha Giang te reizen is met de motor. Zo kun je op eigen houtje het prachtige berglandschap van Noord-Vietnam verkennen. Je stopt bij de schitterende uitkijkpunten en bezoekt lokale dorpjes. De kortste weg is ongeveer 250 kilometer, maar je kunt ook andere routes nemen. Maak zeker een stop in Lao Cai, waar je de mooie rijstvelden van Vietnam ziet. Voor je vertrekt naar Ha Giang zou je eventueel eerst de Sapa – Sin Ho loop met de motor afleggen.

We raden de route met motor alleen aan als je een ervaren motorrijder bent. De wegen zijn niet altijd even goed en het verkeer kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Bekijk ook ons artikel over de voor- en nadelen van het rijden met de motor in Vietnam.

Je kunt in Sapa een motor huren, maar het is nog gemakkelijker om een motor te huren of kopen in Hanoi.


2) Bus

Er gaat een dagelijkse bus van het ‘busstation’ (meer een parkeerplaats) van Sapa naar Ha Giang. Deze bus vertrekt om 07:30, alhoewel ze niet altijd op tijd vertrekken. Door het bergachtige landschap doet de bus er wel zeven tot acht uur over. De Vietnamese busmaatschappij Grouptour voert deze rit uit.

Kaartje kopen: Je kunt dit gemakkelijk online regelen op 12Go.Asia of in de bus een kaartje kopen bij de buschauffeur.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal