Van Hanoi naar Sapa

Van Hanoi naar Sapa

Sapa staat bekend om zijn prachtige omgeving en de meeste backpackers reizen dan ook naar dit Noord-Vietnamese om trekkings te doen langs rijstterrassen, knusse dorpen en indrukwekkende bergen. Veel reizigers vertrekken voor hun trip naar Sapa vanuit de noordelijke stad Hanoi. Er zijn verschillende manieren om deze route van 320 kilometer af te leggen en wij zetten de beste vervoersmiddelen voor je op een rijtje.

Zo reis je van Hanoi naar Sapa:

1) Bus

De Express bus vanuit Hanoi is veruit de beste reisoptie voor deze route, omdat de kaartjes goedkoop zijn en je rechtstreeks in het dorp Sapa wordt gebracht. Omdat de bus ’s morgens om 7:30 uur vertrekt, kun je onderweg ook nog de bijzondere landschappen bij daglicht zien. De Express bus vertrekt vanaf 12 Ly Thai To Street in Hanoi en kaartjes kosten ongeveer 10 euro voor een enkele reis.

Er vertrekken ’s avonds meerdere nachtbussen vanuit Hanoi Old Quarter. De prijs is hetzelfde als de dag bus, maar de nachtbus is wat minder prettig. Doordat de rit naar Sapa maar 6 uur duurt, kom je namelijk midden in de nacht aan in het slapende Sapa.

Kaartje kopen: Via je hostel in Hanoi of via de website 12Go.Asia kun je eenvoudig je buskaartje krijgen.


2) Minibus

De minibus brengt je ook naar het busstation en de reis duurt met 5 uur en 30 minuten zelfs iets korter dan met de reguliere bus, maar toch geven wij de voorkeur aan de bus. Dit komt doordat de kaartjes voor de minibus ruim 14 euro kosten. Met het verschil kun je bijvoorbeeld een eenvoudige kamer in Sapa boeken. Een handvol minibussen van vervoerder Grouptours vertrekt dagelijks vanaf 16 Hang Chinh.

Kaartje kopen: Je kunt via de website 12Go.Asia direct je tickets boeken, maar je kunt ook het personeel bij je hostel om hulp vragen.


3) Trein

Van alle vervoersmiddelen is de trein wellicht het meest comfortabel, maar er kleven twee nadelen aan de treinreis tussen Hanoi en Sapa: de prijs en het aankomststation. De ticketprijs voor de slaaptrein start vanaf 19 euro voor eerste klasse, terwijl de meer comfortabele VIP Sleeper begint bij 31 euro. Bovendien komen de treinen aan op het station van Lao Cai, dat 35 kilometer verwijderd ligt van het dorp Sapa. Daardoor moet je op een minibus stappen voor de laatste etappe naar Sapa. Dit kost ongeveer 4 euro per persoon extra. Wij raden daarom af om met de trein van Hanoi naar Sapa te reizen.

Kaartje kopen: Mocht je toch met de trein willen reizen, kun je het beste je kaartje reserveren op het station van Hanoi of de website 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal