Van Hué naar Hoi An

Van Hué naar Hoi An

Als je tussen het noorden en zuiden van Vietnam reist kom je langs verschillende leuke bestemmingen. Een van deze steden is het stadje Hoi An, een van onze favoriete bestemmingen van Vietnam. Hué is niet even leuk, maar is wel een veel gemaakte tussenstop en is zeker geen vervelende stad. De routes tussen Hué en Hoi An wordt door veel reizigers afgelegd. Je hebt een aantal verschillende mogelijkheden om deze afstand te overbruggen, wij bespreken ze hieronder.

Zo reis je van Hué naar Hoi An:

1) Motor of scooter

De leukste manier om van Hué naar Hoi An te reizen is de motor of scooter. Het is sowieso leuk om zelf door Vietnam te rijden, maar deze afstand behoort tot de mooiste van het land. Je rijdt namelijk gedeeltelijk over de Hai Van Pass, een van de mooiste motorroutes van Vietnam. Je maakt dan weliswaar een kleine omweg, maar rijdt in plaats van over een saaie snelweg door een prachtig berglandschap met schitterende uitzichten. In ons artikel over rijden over de Hai Van Pass lees je veel meer tips hierover.

In Hué kun je gemakkelijk een scooter huren voor de rit. Je bagage wordt bovendien naar Hoi An gebracht, ideaal dus.


2) Bus

Als je niet zelf naar Hoi An toe wilt rijden raden we aan om de bus te nemen. Deze busrit is gelukkig lang niet zo lang als vele andere ritten in Vietnam. Je bent ongeveer vier uur onderweg, maar sommige maatschappijen zijn sneller dan anderen. Een buskaartje heb je al vanaf €5. Sinh Tourist en Hanh Cafe zijn de twee populairste busmaatschappijen op deze route.

Kaartje kopen: Je kunt in Hué bij een reisbureau of je accommodatie een kaartje regelen, of je kunt online een plekje reserveren via 12Go.Asia.


3) Trein

Hoi An heeft geen treinstation, maar het nabijgelegen Da Nang wel. Vanuit deze stad ben je met een bus of taxi in een halfuur in Hoi An. De trein is daardoor een prima alternatief als je liever niet met de bus reist. De trein doet er een kleine 3 uur over.

Kaartje kopen: Op het treinstation of online via de handige website 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal