Van Hoi An naar Ho Chi Minh City

Van Hoi An naar Ho Chi Minh City

Voor backpackers die van het noorden naar het zuiden van Vietnam reizen is Hoi An een populaire tussenstop op weg naar Ho Chi Minh City. Doordat de afstand tussen Hoi An en Ho Chi Minh City bijna 1000 kilometer is, zal je wel de tijd moeten nemen voor je reis. Je hebt voor deze route de keuze uit de trein, de bus en het vliegtuig.

Zo reis je van Hoi An naar Ho Chi Minh City:

1) Vliegtuig

Qua reistijd en prijs is het vliegtuig veruit de beste reisoptie tussen Hoi An en Ho Chi Minh City. Ondanks dat Hoi An geen vliegveld heeft, bereik je in minder dan een uur met de bus en een korte taxirit het vliegveld van Da Nang. VietJet Air en JetStar vliegen dagelijks meerdere keren naar de zuidelijke metropool. De ticketprijs begint al bij 23 euro voor een enkele reis en de vlucht duurt 1 uur en 25 minuten. Vanaf de luchthaven van Ho Chi Minh City gaan goedkope shuttlebussen – 1,50 euro – naar het centrum van de stad. Ondanks dat je extra reistijd kwijt bent van en naar de luchthavens, zal de reis in totaal niet langer dan 5 uur duren.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Vietnam pagina.


2) Trein

Voor alle reizen naar het zuiden zal je via Da Nang moeten reizen en dat geldt ook voor de trein. De reis met de trein vanaf het station in Da Nang naar Ho Chi Minh City duurt ongeveer 18 uur. De beste optie is de trein van 22:30 uur die de volgende dag om 16:10 uur in Ho Chi Minh City arriveert. Tickets voor de tweede klasse slaapcoupé kosten 34,50 euro en voor de eerste klasse betaal je 36,50 euro. Als je echt het meeste uit je budget wil halen, kun je voor 23 euro een zitplaats krijgen. Maar voor een rit als deze is een bed veruit de betere optie.

Kaartje kopen: De eenvoudigste manier om je treinticket te reserveren is via de website 12Go.Asia.


3) Bus

Hoewel de bus goedkoper is dan de trein, duurt de reis nog langer en bovendien is de reis minder comfortabel. Je kunt vanuit Hoi An een openbare bus pakken naar het busstation van Da Nang. Hiervandaan vertrekken dagelijks diverse bussen van Hoang Long rechtstreeks naar Ho Chi Minh City, een rit die ongeveer 22 uur duurt. Een kaartje kost slechts 19,50 euro, maar je krijgt dan ook een stoel die slechts voor een deel achterover kan leunen. Voor meer comfort en een kortere reistijd kun je beter met het vliegtuig of de trein de reizen.

Kaartje kopen: Je kunt je kaartjes regelen via je hostel in Hoi An of via de website 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal