Van Sapa naar Ha Long Bay

Van Sapa naar Ha Long Bay

Je bezoekt het noorden van Vietnam om haar prachtige landschappen. Sapa met zijn rollende rijstterrassen en de indrukwekkende krijtrotsen van Ha Long Bay zijn goede voorbeelden van het natuurschoon. Als je Sapa en Ha Long Bay wil combineren, zul je hiervoor 500 kilometer over land moeten afleggen. Voor deze route kun je gebruik maken van de bus.

Zo reis je van Sapa naar Ha Long Bay:

1) Bus

De bus is verrassend betaalbaar en snel op deze route, en is dan ook het beste vervoermiddel tussen Sapa en Ha Long Bay. Vervoerder Phuc Xuyen rijdt 3 keer per dag met een rechtstreekse bus vanuit Sapa naar de plaats Ha Long. Je kunt kiezen of je om 8:00, 11:00 of 16:00 uur vertrekt. In alle gevallen duurt de rit ongeveer 9 uur en je betaalt omgerekend ongeveer 15 euro voor een enkele reis. Wanneer je in Ha Long aankomt, kun je eenvoudig je accommodatie of cruise regelen.

Kaartje kopen: In Sapa kun je eenvoudig je ticket regelen in een van de toeristenkantoren en waarschijnlijk ook via je accommodatie.


2) Bus via Hanoi

Als de bovenstaande bus je niet uitkomt kun je ook een bus naar Hanoi nemen. Er vertrekken ook bussen laat in de avond. Vanuit Hanoi reis je vervolgens met de bus verder naar Ha Long Bay.

Kaartje kopen: Ter plekke of online via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal