Van Pai naar Mae Hong Son

Van Pai naar Mae Hong Son

Het noordwesten van Thailand is een prachtige regio, met een groen, bergachtig landschap. Veel reizigers brengen hier een bezoek aan Pai, waar je goed kunt scooteren en kunt genieten van de relaxte sfeer. Mae Hong Son wordt ook steeds vaker bezocht, maar is nog authentieker dan Pai.

Zo reis je van Pai naar Mae Hong Son:

1) Scooter

De leukste manier om deze route af te leggen is per scooter. De Mae Hong Son loop is een bekende loop, die je per motor of scooter kunt afleggen. De route tussen Pai en Mae Hong Son is onderdeel van deze route. Het is een schitterende route, met vele onvergetelijke uitzichten. De weg is maar zo’n honderd kilometer, maar door de kronkelige wegen door de bergen doe je er toch twee tot drie uur over. We raden zeker aan om voorzichtig te rijden, want ongelukken komen hier regelmatig voor.

Een scooter kun je gemakkelijk ter plekke huren.


2) Minibus

Als je liever niet zelf van Pai naar Mae Hong Son rijdt per scooter of motor kun je ook kiezen voor een minibus. Vervoerder Prem Pracha Transports heeft een dagelijkse minibus op deze afstand. Deze vertrekt om 08:30 en komt ongeveer drie uur later aan in Mae Hong Son. Met een prijs van ongeveer € 5 per persoon is het goedkoop te noemen.

Kaartje kopen: Op 12Go.Asia kun je direct een zitplaats reserveren.


3) Taxi

Een andere optie is een taxi. Dit kost uiteraard aanzienlijk meer, maar het is wel sneller en prettiger. Als je met meerdere mensen reist kun je de kosten delen. Reken op ongeveer € 50 voor deze route.

Kaartje kopen: Regel dit ter plekke en onderhandel goed over de prijs.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal