Van Koh Lanta naar Koh Lipe

Van Koh Lanta naar Koh Lipe

Koh Lanta en Koh Lipe zijn beide erg chille eilanden voor de westkust van Thailand, op ongeveer 130 kilometer van elkaar verwijderd. Als je de koraalriffen en witte zandstranden van Koh Lanta wil omwisselen voor het relaxte feesteiland Koh Lipe of op een goedkope manier verder wil reizen naar Maleisië, kun je de veerboot tussen deze twee populaire eilanden nemen. Wij geven je een overzicht van de reisopties tussen Koh Lanta en Koh Lipe.

Zo reis je van Koh Lanta naar Koh Lipe

1) Veerboot

De boot is het enige vervoermiddel tussen Koh Lanta en Koh Lipe en omdat de eilanden relatief dicht bij elkaar liggen, duurt de boottocht slechts 3 uur. Verschillende vervoerders verzorgen dagelijks een vaart met een grote speedboot vanaf de Saladan Pier. Deze pier is dicht bij de westkust te vinden langs de rivier Lat Bo Nae, die de twee helften van Koh Lanta doorsnijdt. Er varen drie boten per dag van Koh Lanta naar Koh Lipe. De prijs is met ongeveer 50 euro aan de hoge kant, maar je hebt geen andere keus als je beide eilanden achter elkaar wil bezoeken. De boot meert in Koh Lipe aan op het populaire Pattaya Beach, waar je je meteen in het feestgedruis kunt storten.

Kaartje kopen: Je kunt het personeel bij je accommodatie vragen of zij een plekje willen reserveren. Als je langer van tevoren wil plannen, kun je een ticket kopen via de website 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal