Van Koh Lanta naar Krabi

Van Koh Lanta naar Krabi

Koh Lanta is een van de grootste eilanden van Thailand, maar het is er nog lang niet zo toeristisch als andere grote Thaise eilanden. Het eiland ligt net buiten de kust van Thailand, niet ver van Krabi gelegen. Vanuit Krabi reis je verder naar andere bestemmingen in het land, of je brengt een paar dagen op de mooie stranden van deze kustplaats door. Je hebt een aantal verschillende opties om tussen deze bestemmingen te reizen, we beschrijven ze hieronder.

Zo reis je van Koh Lanta naar Krabi:

1) Minibus en veerboot

De goedkoopste en populairste manier om van Koh Lanta naar Krabi te reizen is met de minibus en veerboot. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Koh Lanta, waarna je naar de pier rijdt. Hier steek je de korte afstand naar het vasteland over met de veerboot. Vervolgens rijd je verder naar Krabi. Je doet hier in totaal twee tot drie uur over, afhankelijk van de drukte op de weg. Je betaalt hier slechts €10 of €15 voor. Er gaat zo goed als elk uur wel een minibus.

Kaartje kopen: Boek je plek bij een lokaal reisbureau of online via 12Go.Asia.


2) Speedboot

Je kunt de route ook gedeeltelijk per speedboot afleggen. De locatie waar de veerboot vaart is behoorlijk omrijden. De speedboot legt een kortere afstand af, waardoor je veel sneller op de bestemming bent. Er gaan ook speedboten rechtstreeks naar Railay, ideaal als je hier overnacht. De speedboot doet er ongeveer een uur over. Je bent wel een stuk meer geld kwijt. Tussen de €25 en €45 euro.

Kaartje kopen: Ook deze tocht regel je bij een lokaal reisbureau of online via 12Go.Asia.


3) Taxi

Als je geen zin hebt in een volle minibus die je met andere mensen moet delen, als de tijden je niet goed uitkomen of als je om andere redenen de minibus wilt vermijden is een privé taxi ook mogelijk. Je bent rond de €70 kwijt voor een taxi. Als je deze met meerdere mensen deelt vallen de extra kosten te overzien. Ook de taxi moet de oversteek met de veerboot maken.

Kaartje kopen: Onderhandel ter plekke of boek het online via online via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal