Van Surat Thani naar Koh Samui

Van Surat Thani naar Koh Samui

Surat Thani is een stad op het vasteland van Thailand, welke vaak wordt gebruikt als tussenstop tijdens een reis door het zuiden van het land. Vanaf hier vertrekken namelijk veel boten naar Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan, drie populaire Thaise eilanden. Ook kun je vanuit hier gemakkelijk naar Krabi en Khao Sok reizen. Omdat Surat Thani ook over een vliegveld beschikt is het een veel gemaakte tussenstop, onder andere voor een reis naar Koh Samui. Op deze pagina beschrijven we hoe je van Surat Thani naar Koh Samui reist.

Zo reis je van Surat Thani naar Koh Samui:

1) Boot

De boot is de enige logische optie om deze korte afstand af te leggen. Daar houdt de keuze echter niet op. Bootmaatschappijen Songserm, Lomprayah, Seatran en Raja Ferry zijn allemaal actief op deze route. Zij hebben bovendien meerdere boten per dag, waardoor je de keuze hebt uit veel boten. Daarnaast zijn er ook een aantal verschillende vertrekpunten, aangezien de bootmaatschappijen van verschillende pieren opereren. Gemiddeld doen de boten er ongeveer negentig minuten over.

We raden aan om de opties op 12Go.Asia te bekijken. De meeste pieren liggen een stukje buiten de stad. De bootmaatschappijen bieden daarom vervoer van het centrum van Surat Thani en het vliegveld van de stad naar de pieren aan. Bovendien wordt je vaak ook bij je accommodatie op Koh Samui afgezet, wel zo handig.

Kaartje kopen: Op 12Go.Asia kun je gemakkelijk een kaartje kopen voor de bus. Kijk goed of je van het vliegveld, het centrum van Surat Thani of elders wilt vertrekken.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal