Van Koh Tao naar Bangkok

Van Koh Tao naar Bangkok

Koh Tao is dankzij helder en kalm water, mooie koralen en de vele kleurrijke vissen een van de populairste duikbestemmingen in Thailand. Wanneer je hebt genoten van je tijd in dit onderwaterparadijs en terug wil naar de hoofdstad Bangkok, heb je deze keuze uit veel reisopties met diverse vervoersmiddelen.

Van Koh Tao naar Bangkok

1) Veerboot en bus

Je kunt ervoor kiezen een rechtstreeks ferryticket met naar Bangkok te boeken, waarbij de bus meegaat op de veerboot en het laatste stukje over land aflegt. De boot meert aan ten zuiden van Bangkok en de bus rijdt verder naar het busstation Khaosan Road Songserm. De gehele tocht duurt ongeveer vijftien uur en de prijs ligt rond de €30. Een andere optie is de veerboot van Koh Tao naar Chumphon, vanwaar de bus de 465 kilometer over de weg overbrugt. Deze manier van reizen is – inclusief de ferry naar Chumphon – een paar uur sneller en kost je zo’n tien uur. Je betaalt voor een busticket ongeveer €14, en dat geldt ook voor het bootticket van Koh Tao naar Chumphon.

Kaartje kopen: Je kunt je tickets naar Bangkok via je accommodatie of de handige website 12Go.Asia regelen.


2) Veerboot en trein

Je treinreis naar Bangkok begint vanuit Koh Tao met een boottocht naar de stad Chumphon. Deze veerboot vaart twee keer per dag en de tocht duurt anderhalf uur. De veerdienst regelt de transfer – een rit van 25 kilometer naar het treinstation, waar meerdere keren per dag een trein naar Bangkok vertrekt. De reis per trein duurt zeven tot tier uur, afhankelijk van het treintype. Kaartjes kosten €9 tot €40, variërend van derde tot eerste klasse.

Kaartje kopen: Treinkaartjes kun je reserveren via de Engelstalige website van de Thaise spoorwegen. Voor de boottickets kun je terecht bij de haven van Koh Tao, op de website 12Go.Asia en meestal ook bij het personeel van je hostel of guest house op het eiland.


3) Veerboot en vliegtuig

Hoewel Koh Tao zelf geen vliegveld heeft, kun je toch relatief snel naar Bangkok vliegen. Chumphon heeft namelijk een luchthaven. Hiervandaan vliegen AirAsia en NOK Air diverse keren per dag voor een laag tarief naar Bangkok’s Don Mueang Airport. Een ticket voor een enkele reis heb je al vanaf €15 en de vlucht duurt gemiddeld een uur en tien minuten. Ook het naburige eiland Koh Samui heeft een vliegveld, maar het grote nadeel van vliegen vanaf Koh Samui is de hoge prijs – vanaf €110 voor een enkeltje.
Daarom raden wij af met het vliegtuig van Koh Samui naar Bangkok te reizen. Chumphon is door de aantrekkelijke prijs wel een goede mogelijkheid.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Thailand pagina.


Meer over deze bestemmingen: