Jouw gids voor Koh Nang Yuan, Thailand

Jouw gids voor Koh Nang Yuan, Thailand

Ga je backpacken door Thailand en ben je onderweg naar Koh Tao? Dan is een niet-te-missen activiteit (naast duiken natuurlijk) een bezoek brengen aan het nabijgelegen eiland: Koh Nang Yuan. Dit zijn eigenlijk drie eilandjes die door een driehoekige zandpad aan elkaar verbonden zijn. Vanwege het kleine formaat van het eiland is het een ideale bestemming voor een dagtripje, maar je kan er ook voor kiezen hier een aantal dagen door te brengen. Het is een plek waar vis en koraal je opwachten en witte stranden en turquoise wateren je paradijsdromen laten uitkomen.

Hoe kom je op Koh Nang Yuan?

Koh Nang Yuan ligt zo’n tien tot vijftien minuten verwijderd van het vertrekpunt op Koh Tao: de Lotus Bar. Je kan ervoor kiezen met een speedboot te gaan maar de echte Thailand beleving is natuurlijk niet compleet zonder longtailboot. De rit kost je slechts 200 baht voor een retour maar zorg ervoor dat je duidelijk een tijd afspreekt met de chauffeur om je vervolgens weer op te halen. Let op, je betaalt een entree van 100 baht om op het eiland te komen.


koh-nang-yuan-2


koh-nang-yuan-3


Waar eet je op Koh Nang Yuan?

Het eiland kent slechts één restaurant dat deel uitmaakt van het Nang Yuan Resort en Thais en Westerns eten biedt. Houdt er rekening mee dat de prijzen hier drie tot vier keer hoger zijn dan op Koh Tao aangezien het restaurant een monopoly positie heeft. Krijg je trek en heb je zin om te lunchen terwijl je op Koh Nang Yuan bent? Dan is het waarschijnlijk goedkoper om even heen en terug te reizen naar Koh Tao.

Wat te doen op Koh Nang Yuan?

Het spreekt misschien voor zich op een eiland, maar de hoofdattractie van Koh Nang Yuan is het strand dat door kan gaan voor een stuk paradijs op aarde. Afhankelijk van het seizoen en de dag dat je het strand bezoekt kan het zo zijn dat je het strand vrijwel voor jezelf hebt, of juist met een grote menigte moet delen. Hoe dan ook zal het je niet teleurstellen.


koh-nang-yuan-4


koh-nang-yuan-5


Overdrijven is een vak waar wij ons niet aan wagen. Het is dan ook geen over statement om te zeggen dat Koh Nang Yuan een van de beste snorkelspots van Thailand is. Snorkelen dus! De oppervlakkige riffen die het eiland omringen zijn bedekt met zacht en hard koraal en bieden een woonplaats voor verschillende soorten tropische vissen. In het Koh Nang Yua Resort’s Dive Shop kan je snorkelspullen huren maar je kan natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

Een populaire activiteit van het eiland is het doen van een korte hike (tien tot vijftien minuten) naar het uitkijkpunt. Al is het een korte hike, onderschat het niet. Je loopt flinke stukken steile weg omhoog en de Thaise hitte maakt het er niet makkelijker op. Desondanks maakt het panorama uitzicht van bovenaf het allemaal waard.


koh-nang-yuan-1


Een andere ontzetten gave activiteit is het Zipline avontuur waarbij je van het ene eiland naar het andere ritst. Vliegend door de lucht met een uitzicht op de stranden en de eilanden van bovenaf terwijl je over het turquoise gekleurde water racet.

Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om al je dagen op het schitterende Koh Tao door te brengen, probeer jezelf los te rukken voor een dag om een dagje in het Koh Nang Yuan paradijs door te brengen en je zal er geen spijt van krijgen.