Van Koh Tao naar Koh Phangan

Van Koh Tao naar Koh Phangan

Ten zuiden van Bangkok liggen de populaire eilanden Koh Tao en Koh Phangan. Onder backpackers zijn dit twee van de meest geliefde eilanden van het land. Koh Tao staat bekend als duikparadijs, maar heeft ook veel andere leuke activiteiten. Als je goed wilt uitgaan is Koh Phangan het eiland voor jou, zowel rondom de Full Moon feesten als buiten deze periode om. De eilanden liggen vlakbij elkaar, waardoor je een bezoek gemakkelijk kunt combineren. Op deze pagina lees je hoe je het beste van Koh Tao naar Koh Phangan reist.

Zo reis je van Koh Tao naar Koh Phangan:

1) Boot

De enige optie om tussen deze eilanden te reizen is met de boot. Je hebt hierin genoeg mogelijkheden. Er zijn een aantal uitstekende bootmaatschappijen actief in Thailand en deze zijn ook op deze route te vinden. De snelste boot doet er net wat meer dan een uur over. Je betaalt ongeveer €15 voor een kaartje, voor sommige boten wat minder en andere wat meer.

Dit zijn de boten die dagelijks deze afstand afleggen:

Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd
Lomprayah 06:00 07:10
Seatran Discovery 06:30 08:00
Seatran Discovery 09:00 10:30
Lomprayah 09:30 10:45
Songserm 10:00 12:00
Lomprayah 15:00 16:10
Seatran Discovery 15:00 16:30

Kaartje kopen: Met name rondom de Full Moon feesten kan het zijn dat de boten snel uitverkocht zijn. Vooraf reserveren is dan aan te raden. Dit kun je doen via 12Go.Asia. Op Koh Tao zelf kun je bij de reisbureaus ook een kaartje kopen.


Meer over deze bestemmingen: