Onze favoriete wandelroutes in Singapore

Onze favoriete wandelroutes in Singapore

Jezelf verplaatsen in Singapore is erg gemakkelijk. Er is een uitgebreid metronetwerk, op elke straathoek is een bushalte en het is nooit lastig om een taxi te vinden. Maar als je Singapore echt wilt leren kennen, moet je dit te voet doen. Singapore is namelijk zo veel meer dan een wereldstad met wolkenkrabbers en winkelcentra. Deze diverse stad heeft ook een hoop wandelroutes die je over het hoofd ziet als je alleen in de MRT of bus blijft zitten. In dit artikel worden een aantal van onze favoriete hikes benoemd. Echter zijn er natuurlijk veel meer plekken in Singapore waar je prachtig kunt wandelen.

MacRitchie Reservoir

Het MacRitchie Reservoir is met zijn twaalf hectare het grootste natuurreservaat van Singapore. Er zijn boardwalks langs het water en verschillende wandelroutes door het bos. Deze looproutes verschillen van drie tot elf kilometer.

TreeTop Walk

Van alle looproutes in het MacRitchie Reservoir raden wij de TreeTop walk aan. Dit is een zes kilometer lange looproute die ongeveer twee tot drie uur duurt. Het letterlijke hoogtepunt van deze route is een 250 meter lange brug die de twee hoogste punten in het reservaat (Bukit Peirce en Bukit Kalang) met elkaar verbindt. Vanaf deze vijfentwintig meter hoge brug heb je een prachtig uitzicht over het reservaat en de verschillende vogels en dieren die in het bos leven. Want dieren leven hier zeker! Tijdens de wandeling krijg je sowieso een hoop verschillende soorten vogels te zien. Verder is de kans groot dat je apen of kleine varanen tegenkomt. In de buurt van deze apen is verstandig om je eten in je tas te laten zitten. Ze zijn namelijk gewend aan mensen, waardoor ze zeker niet bang zijn om eten van je af te pakken.

De TreeTop walk is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 9 uur – 17 uur. In het weekend en tijdens feestdagen is hij geopend van 8:30 uur – 17 uur. Op maandag is hij alleen tijdens feestdagen geopend. Zorg ervoor dat je de brug echt binnen deze tijden bezoekt, want de rangers zijn erg strikt met de tijd wat betreft het sluiten van de brug.
Southern Ridges

De Southern Ridges bestaat uit Mount Faber Park, Telok Blangah Hill Park, Hort Park, Kent Ridge Park en Labrador Nature Reserve. Het beste gedeelte begint bij het Telok Blangah Hill Park met een ‘forest walk’ waarbij je als het ware door je jungle loopt zonder de stad te hoeven verlaten. Dit pad bestaat uit een 1,3 kilometer lange brug. De hoogte van deze brug varieert, maar zorgt ervoor dat je adembenemende uitzichten hebt van de jungle, aangezien je midden tussen de bomen loopt. Vanuit deze ‘forest walk’ loop je via de hoogste voetgangersbrug (36 meter) van Singapore, de Henderson Waves, naar het Mount Faber Park.

Mount Faber Park is een van de oudste parken in Singapore. Je kunt hier je route vervolgen en de hoogste berg van Singapore, Mount Faber, beklimmen. Het is een redelijk steile klim, die in de Singaporese temperaturen best warm kan zijn, maar zeker de moeite waard. Op de top wordt je beloond met prachtige uitzichtpunten over de stad, de haven en de zuidelijke eilanden. Ook kun je vanaf hier de cable car naar Sentosa Island nemen. Mocht je de cable car te prijzig vinden, kun je ook je route vervolgen en doorlopen tot Habourfront MRT station.

Pulau Ubin

Ook Pulau Ubin, het eiland dat tussen Maleisië en Singapore in ligt, is een van onze favoriete plekken in Singapore om te hiken. Je hebt hier een prachtig reservaat met een een kilometer lange coastal boardwalk die zeker de moeite waard zijn om te bewandelen.