De leukste hawker centres in Singapore

De leukste hawker centres in Singapore

Lekker én ook nog eens goedkoop eten in Singapore? Dat kan makkelijk in één van de vele hawker centres. Dit zijn complexen, vaak in de open lucht of in een shoppingmall, waar je tientallen kraampjes bij elkaar vindt met een grote variatie aan eten. Het is een stuk goedkoper dan eten in een restaurant en je vindt hier Singapore’s beste gerechten.

Eten in Singapore

Singapore kent diverse culturen en het zal je dan waarschijnlijk ook niets verbazen dat daarbij ook heerlijke gerechten komen kijken uit verschillende keukens. Singaporezen houden van buiten de deur eten en dit zie je dan ook terug in het straatbeeld: grote en kleine foodcourts verspreid over het hele eiland. De drie voornaamste culturen zijn Maleisisch, Chinees en Indisch en hebben allemaal hun eigen specialiteiten.Een bezoek aan Singapore is dus niet compleet zonder bij één van de hawker centres gegeten te hebben. Dit zijn de hawker centres die zeker een bezoekje waard zijn!

1) Maxwell Road Hawker Centre

Midden in Chinatown vind je deze grote foodcourt met meer dan honderd kraampjes. Kan je geen keuze maken? Dan is de bekende Tian Tian Hainanese Chicken Rice kraam aan te raden! Hier eet je de beste chicken rice in heel Singapore. Ook Zhen Zhen Porridge en Marina South Delicious Food zijn erg populair hier. ’s Avonds kunnen er lange rijen staan, dus heb je weinig tijd of geen zin om meer dan een half uur te wachten? Ga hier dan lunchen en vermijd de rij.

2) Lau Pa Sat

In hartje centrum, downtown, vind je Lau Pa Sat. Een hawker centre gelegen tussen de hoge gebouwen. Door de centrale ligging is het heerlijk om hier een hapje te eten na rondgelopen te hebben door de stad. Na 19:00 uur wordt de straat achter het gebouw afgesloten en omgetoverd tot de Satay Street, waar je heerlijke saté kan eten. De prijs ligt iets hoger dan bij de meeste centres, maar hier vind je een gevarieerd aanbod onder één dak.

3) Old Airport Road Food Centre

Met maar liefst 168 kraampjes is de keuze enorm! Dit is één van de oudste foodcourts en is te vinden in het zuidoosten van de stad. Omdat deze foodcourt al meer dan 40 jaar bestaat, zijn er een aantal legendarische kraampjes die je geprobeerd moet hebben. Op nummer 1 staat zeker Nam Sing Hokkien Fried Mee. Hier eet je de lekkerste noodles! Wederom, zal je hier even voor in de rij moeten staan.

Naast deze drie hawker centres zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden, onder andere in shopping malls en de bekende wijken Chinatown en Little India. De meeste hawker centres bieden de populaire lokale gerechten aan, de kwaliteit is bij de één net wat beter dan bij de ander. Het is een hele ervaring en typisch Singaporees om op deze manier te eten, dus probeer het uit tijdens je trip in Singapore!