Bezoek Sentosa Island in Singapore

Bezoek Sentosa Island in Singapore

Hoewel Sentosa ‘rust en vrede’ betekent in het Maleisisch, is dit niet een naam die bij het eiland past. Het drie na grootste eiland van Singapore is met zijn twintig attracties namelijk net een pretpark, dus alles behalve rustig en vredig. Je kijkt je ogen uit op dit bizarre eiland, waar eigenlijk alles kunstmatig lijkt. Sentosa is een geweldige plek als je een dikke portemonnee op zak hebt, maar dit zal voor de meeste backpackers helaas niet het geval zijn. Toch kan dit bijzondere eiland ook erg leuk zijn als je wat minder geld te besteden hebt.

Getting there

Er zijn verschillende manieren om naar Sentosa Island te reizen. De goedkoopste is natuurlijk te voet. Neem de metro (MRT) naar Harbourfront. Vanaf daar kun je over de Sentosa Boardwalk naar het eiland lopen. Het is niet erg ver lopen, maar als je van plan bent om ook nog over het eiland zelf te gaan wandelen, raden we aan de monorail te nemen. De monorail vertrekt vanaf VivoCity, het winkelcentrum dat boven Harbourfront MRT station ligt en kost 4 dollar. De monorail maakt drie stops op Sentosa.

De leukste, maar ook duurste, manier om Sentosa te bereiken is met de kabelbaan. De kabelbaan vertrekt vanaf Mount Faber, de hoogste berg van Singapore en geeft je onderweg naar Sentosa een adembenemend uitzicht over het eiland en de stad die je in de verte kunt zien.

Op Sentosa zelf heb je de ‘beach tram’, een elektronische bus (zoals in pretparken) die op en neer rijdt tussen de drie stranden. Deze bus is gratis en je kunt gewoon instappen als hij langs rijdt. Verder is de monorail terug naar de stad ook gratis vanaf Sentosa Island.


Sentosa


Merlion

De Merlion is een verzonnen dier met de staart van een zeemeermin en het hoofd van een leeuw. Vandaar ook de naam, die een samenvoeging is van mermaid (zeemeermin) en lion (leeuw). De Merlion is de beschermer van welvaart en het boegbeeld van de geschiedenis Singapore als een havenstad. Door de stad Singapore kun je op verschillende plekken een beeld van de Merlion vinden, maar op Sentosa Island staat de grootste van wel 37 meter hoog. Vanaf de Merlion kun je via een pad vol mozaïek richting de stranden lopen.

Stranden

Sentosa heeft drie prachtige kunstmatig opgespoten stranden aan de zuidkust van het eiland. Ondanks dat de stranden niet natuurlijk zijn ontstaan, krijg je hier wel echt een tropisch gevoel. De meest populaire is Siloso Beach. Hier kun je beach volleyballen en verschillende watersporten beoefenen. Verder heb je hier een aantal eettentjes en beach bars. ’s Avonds is het hier nog steeds levendig en in het weekend kun je hier zelfs nog regelmatig een feestje meepakken. Onze favoriet is Palawan Beach. Iets rustiger dan Siloso Beach, maar wel specialer. Vanaf het strand kun je namelijk met een hangbrug naar Palawan Island, wat het ‘Southernmost Point of Continental Asia’ is. Dit is dus best speciaal om te bezoeken. Verder heb je op dit eilandje 2 uitkijktorens, vanaf waar je goed de honderden schepen die in de zee liggen kunt zien. Het derde strand is Tanjong Beach, de rustigste van de drie. Hier kun je dus ook het best ontspannen en even ontsnappen aan de drukte van de stad en de rest van het eiland.


Sentosa Island


Attracties

Op Sentosa Island kijk je je ogen uit. Vooral omdat het goed te zien is dat veel dingen op het eiland kunstmatig zijn aangelegd. Zo heeft het eiland ongeveer twintig attracties, waaronder het pretpark ‘Universal Studios’, het grootste aquarium ter wereld ‘S.E.A. Aquarium, ‘Madame Tussauds’, twee golfbanen en verschillende musea. Helaas zijn deze attracties erg prijzig, waardoor Sentosa voor backpackers vooral leuk is om rond te wandelen, te feesten en op het strand te liggen.