Vervoer Singapore

Vervoer Singapore

De algehele infrastructuur in Singapore is uitstekend en geldt ook het openbaar vervoer. Er zijn uitstekende metro- en busnetwerken, waarmee de hele stad goed bereikbaar is. Met name de metro is geliefd onder reizigers. Het is bovendien nog goed betaalbaar ook. Let er op dat drinken en eten streng verboden is in het openbaar vervoer. Veel afstanden binnen het centrum zijn ook lopend af te leggen. Dit is een goede manier om gelijk wat meer van de stad te zien.

Metro

Voor de meeste afstanden kun je het beste de metro nemen, ook wel de MRT genoemd. Zo goed als alle bekende attracties en wijken van Singapore hebben een metrostation. Voor een goede prijs reis je op die manier binnen de stad. Je kunt losse kaartjes kopen, een EZ-Link kaart kopen of een Singapore Tourist Pass aanschaffen. Met de Singapore Tourist Pass reis je voor een (10 SGD), twee (16 SGD) of drie (20 SGD) dagen onbeperkt door de stad. Als je veel van de metro gebruik wilt maken haal je deze kosten er waarschijnlijk wel uit. Je kunt de Singapore Tourist Pass op het vliegveld van Singapore aanschaffen. De EZ-Link kaart is een soort ov-chipkaart. Deze koop je voor 15 SGD, waarvan 10 SGD gelijk het saldo is waarmee je kunt reizen. Deze kaart kun je vervolgens opladen. Als je geen Tourist Pass wilt raden we zeker aan om de EZ-Link kaart te kopen. Je kunt met de metro ook vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad reizen, wat ongeveer veertig minuten duurt. Alle stations en verdere informatie wordt in het Engels aangegeven, wat reizen met de metro wel zo makkelijk maakt.

Kaartjes kopen: Op de metrostations kun je via de automaten gemakkelijk een kaartje kopen, of gebruik je EZ-Link kaart of de Singapore Tourist Pass om in te checken.


Vervoer Singapore


Taxi’s

Taxi’s zijn duurder en ook niet altijd even handig. Taxi’s mogen namelijk alleen op officiële standplaatsen voor taxi’s stoppen, wat soms wat problemen kan opleveren. Met de app Grab, de lokale variant van Singapore, zijn de ritten aanzienlijk goedkoper. Bovendien zie je via de app gelijk wat de kosten zijn en hoe lang de rit ongeveer duurt.

Boot

Ook leuk is een boottocht over de Singapore River in de avond. Het is wat prijzig, maar al varend over de rivier de mooi verlichte gebouwen bekijken is het overwegen iets meer uit te geven zeker waard.

Lees verder over Singapore