Bezienswaardigheden Singapore

Bezienswaardigheden Singapore

Het kleine land Singapore is een erg leuke bestemming tijdens je reis door Zuidoost-Azië. In de ultramoderne stad kun je genoeg zien en beleven om je een paar dagen te vermaken. Het goede openbare vervoer en het gebrek aan files zorgt ervoor dat je ook nog eens snel de stad kunt verkennen. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden in Singapore die je tijdens je verblijf niet mag overslaan. Dit zijn onze favorieten:

Het Marina Bay Sands Hotel

Dit hotel is van de buitenkant al een bezienswaardigheid op zich zelf. De architect die het hotel heeft ontworpen heeft geweldig werk geleverd. Het horizontale park bovenop de drie torens van het gebouw maken het een bijzonder bouwwerk. Foto’s van het Marina Bay Sands hotel nemen is al mooi, maar nog mooier is het om binnen te kijken. Vooral de infinity pool is geweldig, dit is een van de leukste dingen die je in Singapore kunt doen.


De skyline

Naast het Marina Bay Sands hotel zijn er nog vele andere wolkenkrabbers te zien in Singapore. Samen vormen ze een indrukwekkende skyline. Deze skyline is het beste te bewonderen vanaf de kade van de rivier. Voor een ander perspectief kun je de boottocht over de rivier maken.


Chinatown

De meeste grote steden ter wereld hebben een Chinatown, zo ook Singapore. Dit is echt een bijzonder leuke, zeker een bezoek waard. Hier heerst een totaal andere sfeer, wat leuk is om te ervaren. Uiteraard kun je er ook bijzonder goed eten. Bezoek ook de Buddha Tooth Relic Temple, gelegen in de wijk.


Sentosa

Totaal iets anders als de moderne stad Singapore is het eiland Sentosa. Op dit recreatiegebied vind je mooie stranden waar je heerlijk kunt bijkomen. Tevens liggen er een paar mooie resorts en een aantal pretparken.


Little India

Naast de Chinatown is ook de wijk Little India een leuke wijk. Ook hier kun je terecht voor heerlijke gerechten. Alleen van de geur die uit alle winkels komt krijg je al trek. De kleurrijke gebouwen zijn bovendien leuk om te zien.


Orchard Road

Shoppen in Singapore doe je op Orchard Road. Leuk, maar niet echt een van de mooiste bezienswaardigheden van Singapore. Het winkelcentrum ION Orchard is dit echter wel. Dit is een van de gebouwen die de moderne architectuur van de stad tentoonstellen.


Lees verder over Singapore