Little India

Little India

Singapore bestaat uit veel verschillende culturen. Zo is ongeveer 8% van de bevolking Indiaas en zie je deze cultuur terug in de meest kleurrijke wijk van Singapore, Little India. Little India is authentiek en eigenlijk een stukje India in Singapore. Ook is de wijk erg uniek met zijn kleurrijke gebouwen, marktkraampjes op straat, Indiase muziek en lekker eten. Probeer Little India te bezoeken in het weekend, omdat de straten dan bezaaid zijn met lokale mensen. Indiase vrouwen zijn prachtig gekleed en helemaal gehuld in gouden sieraden. Kortom, je kijkt je ogen uit in deze wijk.

Bezienswaardigheden

De meest bekende bezienswaardigheid van Little India is de Sri Veeramakaliamman tempel. Het is de mooiste en drukste tempel van de wijk, alsook de tempel met de moeilijkste naam om uit te spreken. De tempel bevindt zich midden in de wijk aan Serangoon Road. De Hindoeïstische tempel is gebouwd in de 19e eeuw en toegewijd aan Godin Kali (zie beelden van een vrouw met opengesperde ogen, uithangende tong en vier armen). Het is moeilijk om deze tempel te missen door de honderden kleine, kleurrijke beelden die de buitenkant van de tempel bedekken. Ook de binnenkant van de tempel is indrukwekkend vanwege de vele beelden en kleuren. De tempel is gratis te bezoeken, maar vergeet niet om je lichaam te bedekken en je schoenen uit te trekken voor je de tempel betreedt.

Een andere bezienswaardigheid is het House of Tan Teng Niah. Dit unieke bouwwerk is het meest kleurrijke huis van heel Singapore en eigenlijk helemaal niet Indiaas. Het huis komt nog uit de tijd van de Chinese kolonisatie van Singapore en is het enige overblijfsel van deze tijd in de wijk Little India. Toch is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.
Winkelen

Mocht je van winkelen houden, ben je in Little India aan het goede adres. Overal op straat staan marktkraampjes waar je vers fruit en bloemenkettingen kunt kopen. Verder is Serangoon Road de centrale straat van de wijk. Aan beide kanten van deze straat heb je juweliers, pawn shops, kleermakers, fashion outlets, souvenirwinkels, groenteboeren en schoonheidssalons. Je kunt hier overdekt lopen, wat een groot voordeel is op momenten dat er een tropische regenbui aan de gang is. Mocht je geen genoeg krijgen van winkelen, kun je in Campbell Lane, Dunlop Street en Kerbau Road nog meer van deze Indiase winkels vinden.

Ook huisvest Little India het meest geweldige shopping center van Singapore, namelijk Mustafa Center. Dit winkelcentrum is 24/7 open en beweert 75.000 producten te verkopen. Dit is een geloofwaardig aantal als je de winkel vanbinnen ziet, want ze verkopen hier echt alles. Van een mega supermarkt, sieradenafdeling, kleding, elektronica, boeken, beauty producten tot koffers. In het weekend is het vaak zo druk, dat de Indiërs buiten in de rij staan om de winkel te kunnen betreden. Onze tip is dan ook om hier door de week of ’s nachts naartoe te gaan.

Aan Serangoon Road bevindt zich ook de Little India Arcade. Het bestaat uit een aantal overdekte straatjes met nog meer Indiase winkels. Er worden hier verschillende producten verkocht zoals specerijen, Indiase jurken en kunst. Ook kun je hier een Henna Tattoo laten zetten.Eten

Natuurlijk kan in deze wijk ook geen Hawker Center ontbreken. Tekka center is een van de grootste Hawker Centers van Singapore met heel veel kraampjes, een markt en traditionele Indiase kleding op de tweede verdieping. Probeer hier wel via de juiste ingang (Serangoon Road) het gebouw binnen te lopen, zodat je meteen in de foodcourt terechtkomt. De geuren die op de markt rondhangen zijn namelijk niet erg lekker (lees: vislucht). De foodcourt ziet eruit als elke andere foodcourt in de stad. Rijen van individuele stalletjes met eten vanuit allerlei verschillende landen. Het is een aanrader om hier Indiaas te eten en hierna een kijkje te nemen bij de winkeltjes op de tweede verdieping. Hier wordt prachtige Indiase kleding en Bollywood muziek verkocht.