Geld Singapore

Geld Singapore

De nationale munteenheid van Singapore is de Singapore Dollar. Momenteel krijg je voor een euro ruim 1,5 Singaporese Dollar terug. Reizen door Singapore is wat duurder dan elders in Zuidoost-Azië. Met name de accommodaties zijn duur. Als je hier rekening mee houdt en hier en daar probeert wat kosten te besparen valt het echter goed mee en is het zeker geen reden om een bezoek aan het leuke Singapore over te slaan.

Geld pinnen

Zowel pinnen als geld wisselen is in Singapore overal mogelijk. Zelfs pinnen met je Nederlandse betaalpas is in de stad bijna nergens een probleem. Met een creditcard kun je al helemaal overal terecht.


Geld Singapore


Budget backpacken in Singapore

Zoals gezegd ligt je budget per dag voor Singapore wat hoger dan elders in Zuidoost-Azië. Je betaalt met name veel voor je overnachting. Dit is de belangrijkste kostenpost waarop je kunt besparen. Voor het eten en drinken ben je ook wat meer geld kwijt, met name als je meerdere alcoholische drankjes per dag neemt.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Singapore. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 25 € 40 € 60
Vervoer € 6 € 6 € 9
Eten en drinken € 10 € 14 € 18
Activiteiten € 5 € 8 € 13
Totaal € 44 € 68 € 100

Creditcard aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Singapore