Geld Singapore

Geld Singapore

De nationale munteenheid van Singapore is de Singapore Dollar. De wisselkoersen kunnen flink wat schelen maar reken op ongeveer 2 Singaporese Dollar voor 1 euro. Je dagelijks budget voor Singapore zal wat hoger liggen dan in andere landen in Zuidoost-Azië maar de prijzen liggen onder hetgeen wat je gewent bent in Nederland. Reken per dag ergens tussen de 25 en 50 euro, afhankelijk van hoe zuinig je bent.

Geld pinnen

Zowel pinnen als geld wisselen is in Singapore overal mogelijk. Zelfs pinnen met je Nederlandse betaalpas is in de stad bijna nergens een probleem. Met een creditcard kun je al helemaal overal terecht.

Creditcard aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal