Little Arabia

Little Arabia

Singapore is een multiculturele stad. Binnen één dag kun je je hier wanen in India, China, de westerse wereld en het Midden Oosten. Little Arabia, ook wel Kampong Glam genoemd, is niet de meest bekende wijk van Singapore, maar daarom zeker niet minder leuk. Er hangt ook hier weer een totaal andere sfeer dan in de rest van de stad, wat erg leuk is om te beleven. Probeer tijdens je verblijf in Singapore zo veel mogelijk verschillende wijken te zien, zodat je een compleet beeld krijgt van deze bijzondere en unieke stad.

Little Arabia

Op het moment dat je in Little Arabia arriveert, merk je meteen dat hier een compleet andere sfeer hangt. Waar je in de rest van de stad wordt omringt met wolkenkrabbers en moderne gebouwen, bestaat deze wijk alleen maar uit laagbouw en schattige winkeltjes. Little Arabia is dus echt nog een authentieke wijk waar je het gevoel krijgt belandt te zijn in het Midden Oosten. Het enige bouwwerk dat je overal bovenuit ziet steken is de Sultan Moskee. Deze moskee is gebouwd in 1824 voor Sultan Hussein Shah, de eerste sultan van Singapore. De moskee is een aantal keer gerenoveerd om uiteindelijk tot het prominente gebouw te komen dat het nu is. Het is een van de meest bekende religieuze gebouwen van Singapore en valt erg op met zijn gouden dak. De moskee is open voor toeristen om te bezoeken, maar je moet hier wel verplicht een gewaad aan dat je lichaam bedekt. De Sultan Moskee ligt aan het einde van Arab Street, een super leuke straat met aan beide kanten palmbomen, Arabische restaurantjes en winkels waar je Perzische kleden en lantaarns kunt kopen. Ook in de straten rondom Arab Street heb je erg veel restaurants waar je super lekker kunt eten en winkels met Arabische producten.Hoewel Arab Street een echte Arabische straat is, die je zeker niet kunt missen tijdens je bezoek aan deze wijk, zijn Haji Lane en Bali Lane toch echt de leukste straten van Little Arabia en misschien wel van heel Singapore. Deze straatjes liggen vlakbij Arab Street, maar zijn weer totaal anders dan de rest van de wijk. Haji Lane is de smalste straat van Singapore, super populair onder locals maar vooral onder toeristen. Hierdoor is in 2013 besloten om de straat op vrijdag avond en in het weekend autovrij te maken. Het smalle straatje is hip, modern, kleurrijk, kunstzinnig en eigenlijk redelijk Europees. Zo vind je op de hoek van Haji Lane meteen een Amsterdams koffietentje, voor de backpackers die Nederland missen. Verder heb je hier verschillende kledingboetiekjes, sieradenwinkels en tattooshops. Voor de meeste backpackers zullen de winkels hier te duur zijn, maar alsnog is Haji Lane een echte aanrader. Het is de meest fotogenieke straat van Singapore met de kleurrijke winkels en de gevels vol graffiti. Elke foto die je hier maakt zal Instagram-waardig zijn, dus vergeet zeker niet om je fototoestel mee te nemen.

Tips

Zorg dat je met een lege maag naar Little Arabia gaat, want je kunt hier heerlijk eten. Van de lekkerste döner ooit aan Arab Street tot een hip koffietentje in Haji Lane. Je hebt het hier allemaal. Breng verder zeker een fototoestel mee, want Little Arabia is één van de meest fotogenieke wijken van Singapore. Vooral Arab Street met de Moskee op de achtergrond en Haji Lane zijn de perfecte plekken om de prachtigste foto’s te maken.