Overnachten Singapore

Overnachten Singapore

Een overnachting in Singapore is lang niet zo goedkoop als in andere landen in Zuidoost-Azië. Singapore is een modern land en ook één van de meest welvarende ter wereld. Vergeleken met een land als Laos is dit een compleet andere wereld. Dit geldt voor alles in Singapore, maar al helemaal voor het overnachten. Bungalows en dergelijke zijn in de stad uiteraard niet te vinden. Je zult het uitsluitend met hostels of hotels moeten doen. De prijs van een hostel is op zich nog te betalen, maar voor een kamer in een redelijk hotel betaal je al gauw tientallen euro’s per nacht.

Hotels in Singapore

Wereldberoemd is het Marina Bay Sands hotel. Voor de meeste backpackers is dit niet te betalen, maar mocht je nog wat geld over hebben is dit wel een hele bijzondere ervaring. Ook andere hotels in Singapore zijn dus prijzig. Voor een hotelkamer betaal je al gauw €50 per nacht voor een kamer. Voor deze prijs heb je dan nog niet eens een echt goed hotel, maar gewoon een simpele kamer.

Hostels in Singapore

Ook voor hostels moet je nog flink wat euro’s neerleggen. Onder de tien euro ga je zeker geen bed vinden in een enigszins fatsoenlijk hostel. De kans is groot dat je Singapore maar voor enkele dagen bezoekt, dus een enorm invloed op je budget zal het ook niet hebben.

Wanneer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Maleisië, waarin we ook Singapore hebben meegenomen, lichten we onze favoriete hostels in Singapore uit. Dit ebook houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.