Beste reistijd Singapore

Beste reistijd Singapore

Singapore ligt op het uiterste zuiden van het schiereiland Maleisië, gelegen niet al te ver van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Het is dus logisch dat het klimaat van Singapore overeenkomt met het klimaat van dit gedeelte van Maleisië. Bij je bezoek aan Singapore is het verstandig om rekening te houden met het klimaat, zodat je optimaal kunt genieten van je reis naar dit land. Het is namelijk wel zo prettig om bij mooi weer de stad te verkennen.

Klimaat Singapore

Maand Oordeel Graden Regen
Januari 31 ºC 80 mm
Februari 32 ºC 33 mm
Maart 32 ºC 74 mm
April 33 ºC 76 mm
Mei 32 ºC 70 mm
Juni 32 ºC 50 mm
Juli 31 ºC 64 mm
Augustus 31 ºC 61 mm
September 31 ºC 54 mm
Oktober 32 ºC 71 mm
November 31 ºC 119 mm
December 31 ºC 148 mm

Beste reistijd Singapore

In tegenstelling tot de meeste andere landen in Zuidoost-Azië heeft Singapore geen duidelijk regenseizoen. Ook heeft het land geen grote verschillen in temperaturen. Dat Singapore geen specifiek regenseizoen heeft betekent niet dat het er altijd droog is. Het regent het hele jaar vrij stabiel. In welke maand je ook gaat, er bestaat altijd een kans op een regenbui. Zelden is dit een regenbui die de hele dag duurt. Vaak is het slechts een flinke stortbui aan het einde van de middag. Als je daar rekening mee houdt is dat helemaal niet zo erg. Van november tot en januari komen de meeste stortbuien voor, maar ook in deze maanden kun je Singapore prima bezoeken.

Hoog- en laagseizoen

In tegenstelling tot andere landen in de regio heeft Singapore een niet zo duidelijk hoog- en laagseizoen. De drukste maanden zijn november tot en met januari en juni en juli. Dit heeft voornamelijk met vakantieperiodes te maken. Het laagseizoen duurt van augustus tot oktober. Grote verschillen in de prijzen in de accommodaties zijn er echter niet.

Reizen in het regenseizoen in Singapore

Bij het regenseizoen denk je wellicht aan hele dagen regen, waarin je de hele dag binnen moet zitten. Dit in Zuidoost-Azië zelden het geval. De regen die valt komt vaak aan het einde van de middag, in de vorm van een korte, maar heftige tropische regenbui. Tijdens deze regenbui moet je echt wel even binnen schuilen. De rest van de dag kun je over het algemeen echter prima van alles ondernemen. Als je de activiteiten om de buiten heen plant valt hier dus goed mee te leven. Reizen in het regenseizoen kent daarnaast ook een aantal voordelen, hieronder benoemen we deze voordelen en nadelen van het reizen tijdens deze periode.

Voordelen reizen in het regenseizoen:

  • Het is rustiger. Er zijn minder toeristen bij de bezienswaardigheden, de stranden liggen minder vol en je hoeft je minder druk te maken dat de accommodatie vol zit.
  • Het is goedkoper. Met name hotelovernachtingen zijn aanzienlijk goedkoper tijdens het regenseizoen. Ook voor binnenlandse vluchten betaal je over het algemeen minder.
  • De natuur is mooier. Met name aan het einde van het droge seizoen kan de natuur wat kaal en dor zijn. Als er meer regen valt wordt de natuur weer mooi groen. Ook de watervallen zijn in het regenseizoen het spectaculairst.

Nadelen reizen in het regenseizoen:

  • Meestal valt de regen dus in het einde van middag, maar het kan voorkomen dat je eens een dag hebt dat het de hele dag minder weer is. Door bijvoorbeeld wat tijd doorbrengen in een winkelcentrum, een boekje lezen in een gezellige koffiezaak of een museum bezoeken los je dit probleem ook makkelijk op.
  • In sommige bestemmingen kunnen accommodaties of restaurants dicht zijn. Omdat er minder bezoekers zijn kunnen de eigenaren besluiten om tijdens die periode zelf op vakantie te gaan.
  • Er kunnen overstromingen voorkomen. Het komt echter zelden voor dat je hier echt last van hebt.

Lees verder over Singapore