Singapore met een klein budget

Singapore met een klein budget

Hoe je het ook wendt of keert, Singapore is een dure bestemming. Vooral als je vanuit een van de omliggende landen binnenkomt en van Thaise Baht, Maleisische Ringgit of Indonesische Rupiah overgaat naar de Singaporese Dollar. Volg onze praktische tips en bezoek Singapore met een klein budget.

Verblijf

Wil je besparen op accommodatie? Onthoud dan dat Singapore een klein land is met een uitgebreid metro- en busnetwerk. Vergeet dus de gouden regel ‘location, location, location’ en kies simpelweg voor een goedkope accommodatie die misschien iets minder gunstig gelegen is. Vertrek vanaf met de metro naar de plekken die je wil bezoeken.

Trek niet meer dan drie tot vier dagen uit voor Singapore. Het is een geweldige bestemming, maar het is een zeer klein land (half zo groot als Bangkok!) waarvan je alle hoogtepunten in een lang weekend kan aftikken.

Vervoer

Een taxi in Bangkok of Hanoi zal geen enorme schade aan je portemonnee leveren maar in Singapore is dit anders. Ontwijk de taxi’s en ontdek het land ter voet of met de metro. Singapore kent een uitgebreid metro netwerk dat door het gehele land heen sjeest. Kies voor een EZ-link pass (de Singaporese OV-chipkaart) om te besparen op je reizen. Vraag naar de speciale EZ-link pass voor toeristen waarbij je de kaart niet koopt, maar slechts een borg betaalt die je na afloop weer terugkrijgt. Een rit kost je zo minder dan 2 Singaporese Dollars.


Singapore 4


Activiteiten

Van de duizelingwekkende wolkenkrabbers van de financial district tot de tempels en moskeeën van China Town, Little India en de Arab Quarter. In Singapore hoef je niet altijd te betalen om vermaakt te worden. Een wandeling door de verschillende delen van de stad brengt je langs unieke architectuur en sleept je van cultuur tot cultuur. Het is een land waar modern en cultureel authentiek met elkaar verweven zijn.

Onze favoriete gratis activiteit in is een wandeling door het eerste UNESCO werelderfgoed van het land; de Botanische Tuinen van Singapore. Met name in de ochtenden en avonden wanneer de tropische temperaturen dalen. Ben je er in het weekend? Bekijk dan even de agenda, er is namelijk een grote kans dat je hier een gratis concert kan bijwonen.

Wil je liever een avontuurlijke wandeling maken? Bezoek dan het MacRitchie Reservoir Park waar je door de weelderig groene jungle van het land wandelt op houten paden en hooggelegen touwbruggen terwijl je de rondslingerende apen probeert te ontwijken.

Het mooiste uitzicht op de stad vind je op de top van Mount Faber. Dit is tevens de meest ideale plek om de zon onder te zien gaan achter de wolkenkrabbers terwijl de duizenden lichten van de stad de straten en gebouwen verlichten.


Singapore 3


Eten en drinken

Singapore staat bekend om haar vele restaurants die wereldwijd geprezen worden en met Michelinsterren bestempeld worden. Maar een avond in een van deze restaurants kan je al gauw evenveel kosten als een hele week (of twee) in Thailand. Je kan dus beter kiezen voor een alternatief dat lekker eten biedt voor weinig geld. Little India en China Town bieden heerlijke streetfood voor minder dan 5 Singaporese Dollar per maaltijd. Ook de vele food courts bieden een goede uitkomst. Hier kan je vaak kiezen uit Maleisisch, Indonesisch, Chinees, Indiaas en Singaporees eten, oftewel, het eten van de locals. Wil je toch graag een keer in een van de beroemde restaurants eten? Kies dan voor de middaguren. Dan krijg je namelijk 20% korting op de rekening.

Al zijn de biertjes en cocktails onmisbaar tijdens het backpacken in Azië, wij raden het drinken van alcohol af voor een budgetreis in Singapore. Een biertje of cocktail in een bar kost namelijk al gauw tussen de 12 tot 15 Singaporese Dollars. Bewaar je dorst dus voor de goedkopere landen en zowel je portemonnee als je lever zullen je dankbaar zijn deze dagen. Kan je toch echt niet zonder een drankje? Kies dan voor een biertje uit de 7/11 en sluit je aan bij de vele jongeren die de avonden in grote groepen doorbrengen op de bruggen en langs de rivieren bij Clarke Quay en Boat Quay met biertjes en snacks.

Hoogstwaarschijnlijk is Singapore de duurste stop tijdens je backpackreis in Azië. Laat je vooral niet afschrikken want ook Singapore is te bezoeken met een klein budget. Als je onze tips volgt beleef je een backpackreis in Singapore met gematigde schade aan de inhoud van je portemonnee.